Αττική Οδός: Σύλληψη και πρόστιμο 6.350 ευρώ σε οδηγό και ιδιοκτήτη

Αττική Οδός: Σύλληψη και πρόστιμο 6.350 ευρώ σε οδηγό και ιδιοκτήτη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsauto, ο συλληφθείς, γεννημένος το 1968 στην Αλβανία και κάτοικος Κορυδαλλο;y εντοπίστηκε στις 14:30, στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, να κινείται με φορτηγό, με επικαθήμενο ρυμουλκούμενο.

Κατά τη διάρκεια της κίνησής του, ο οδηγός έκανε συνεχείς αλλαγές λωρίδων μεταξύ δεξιάς και μεσαίας, χωρίς χρήση φλας, χωρίς να τηρεί αποστάσεις ασφαλείας και παραβιάζοντας τους βασικούς κανόνες οδικής συμπεριφοράς. Σύμφωνα με την Τροχαία, οι κινήσεις του προκάλεσαν τρόμο και αναστάτωση στους υπόλοιπους οδηγούς που κινούνταν στο ίδιο ρεύμα, καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς αυτή του είχε αφαιρεθεί στις 21 Οκτωβρίου 2025 από την ίδια Υπηρεσία, έπειτα από παράβαση για φθαρμένα ελαστικά σε άλλο φορτηγό.

Σε βάρος του βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις με συνολικό διοικητικό πρόστιμο 2.632 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 405 ημέρες, για τους επικίνδυνους ελιγμούς, την αλλαγή λωρίδας χωρίς χρήση δεικτών, την οδήγηση χωρίς άδεια και την υπέρβαση ωραρίου εργασίας (παραβάσεις ταχογράφου).

Παράλληλα, στον ιδιοκτήτη του οχήματος επιβλήθηκε πρόστιμο 3.720 ευρώ για παραχώρηση του φορτηγού σε άτομο χωρίς άδεια οδήγησης και για υπέρβαση ωραρίου. Επίσης, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος μέχρι την καταβολή των προστίμων.

Σύμφωνα με την Τροχαία, το περιστατικό αυτό είναι το τρίτο μέσα σε δέκα ημέρες όπου οδηγός βαρέος οχήματος συλλαμβάνεται να οδηγεί χωρίς άδεια. Και στις τρεις περιπτώσεις οι οδηγοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Η υπόθεση διερευνάται από την Υπηρεσία Τροχαίας Αττικής Οδού, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούνται σε φορτηγά και επαγγελματικά οχήματα, με στόχο τη διαπίστωση παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και των κανονισμών μεταφοράς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Δε θα βάζουν καύσιμα στα παλιά αυτοκίνητα

Απίστευτο: Ετσι γυρίζουν εύκολα τα χιλιόμετρα και μας εξαπατούν

Τα παλιά αυτοκίνητα μας σκοτώνουν

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων