Εκατοντάδες εικόνες από την 50ή έκθεση Retromobile
H 50ή έκθεση κλασικών αυτοκινήτων Retromobile φιλοξενήθηκε στο Expo Porte de Versailles του Παρισιού, καλωσορίζοντας 181.500 θεατές, 24% περισσότερους από ό,τι το 2025, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως η κορυφαία διοργάνωση αυτοκινήτων άλλων εποχών στον κόσμο, εγκαινιάζοντας παράλληλα το Ultimate Supercar Garage, αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στα σύγχρονα supercar.
Σε αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της στη διατήρηση και προώθηση της αυτοκινητιστικής κληρονομιάς, ο Σύλλογος Ιδρυτικών Μελών της FIA απένειμε επίσης στη Retromobile ένα βραβείο με μεγάλη συμβολική αξία: το «FIA Heritage Cup 2025».
]]>
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ…
Με δέσμευση για τη διατήρηση, την εκπαίδευση και τη μετάδοση μιας εξαιρετικής τεχνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η έκθεση συγκέντρωσε συλλέκτες, ιδρύματα, τεχνίτες, ειδικούς και ενθουσιώδεις σε μια ατμόσφαιρα που χαρακτηριζόταν από συγκίνηση και ευθυμία.
Το τρένο Bugatti από το Cite du Train – SNCF heritage, ένα μοναδικό κομμάτι και πραγματικός θησαυρός της γαλλικής βιομηχανικής κληρονομιάς, γοήτευσε τους επισκέπτες με την ιστορία του, τον εξαιρετικό χαρακτήρα του και τη σκηνογραφία που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτή την έκθεση.
Η έκθεση BMW Art Car World Tour, που συγκέντρωσε για πρώτη φορά στη Γαλλία τα επτά Art Car από τον αγώνα 24 Ωρών του Le Mans, προσέφερε έναν μοναδικό διάλογο μεταξύ της σύγχρονης τέχνης και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το εμβληματικό BMW Art Car του Alexander Calder, ήταν το αστέρι αυτής της επετειακής έκδοσης.
Η αναδρομική έκθεση «Η χρυσή εποχή των ράλλυ», σε συνεργασία με το Ίδρυμα Gino Macaluso Foundation και την Oreca, προσέφερε στην έκθεση εξαιρετικά οχήματα. Εμφανίσεις αστέρων των ράλλυ όπως οι Francois Chatriot, Bruno Saby, Dany Snobeck, Didier Auriol και Ari Vatanen προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού.
Τέλος, η έκθεση αφιερωμένη στον αστέρα του Hollywood, Steve McQueen, βύθισε τους επισκέπτες στον κόσμο του «King of Cool», προσελκύοντας τους λάτρεις των μοτοσυκλετών, του κινηματογράφου και της ποπ κουλτούρας.
Εμβληματικές μάρκες έδωσαν «το παρών», με 32 κατασκευαστές να έχουν επίσημη παρουσία στην έκθεση. Το Motorcycle Village γιόρτασε την 100ή επέτειο της Ducati και τα 125 χρόνια της Royal Enfield.
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.










