Επίδομα παιδιού: Ξεκινούν από την Τρίτη οι πληρωμές της πρώτης δόσης

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα επιδόματος παιδιού Α21 – Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση


Αύριο ανοίγει και η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις

Ξεκινούν από αύριο οι πληρωμές της πρώτης δόσης για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ, με επίσημη ημερομηνία καταβολής την 31η Μαρτίου, ενώ αύριο ανοίγει και η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις.

Το επίδομα καταβάλλεται μέσω προπληρωμένης κάρτας, με τους δικαιούχους να μπορούν να κάνουν ανάληψη μετρητών έως το 50% του ποσού, ενώ το υπόλοιπο διατίθεται αποκλειστικά για ηλεκτρονικές αγορές.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες πληρωμές, οι δόσεις του επιδόματος καταβάλλονται ανά περίπου δύο μήνες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με το τελικό ποσό να διαμορφώνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Αναλυτικά:

  • Η δεύτερη διμηνιαία δόση (Μαρτίου – Απριλίου) θα καταβληθεί στις 29 Μαΐου 2026.
  • Η τρίτη διμηνιαία δόση (Μαίου- Ιουνίου) θα πληρωθεί στις 31 Ιουλίου 2026.
  • Η τέταρτη διμηνιαία δόση ( Ιουλίου- Αυγούστου) έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου 2026.
  • Η πέμπτη διμηνιαία δόση (Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου) θα δοθεί στις 30 Νοεμβρίου 2026.
  • Η έκτη και η τελευταία διμηνιαία (Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου) δόση για το τρέχον έτος αναμένεται να καταβληθεί μεταξύ 19 και 24 Δεκεμβρίου 2026.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων