Η αστυνομία συνέλαβε ξανά το γιο της διαδόχου πριγκίπισσας της Νορβηγίας λίγες ώρες πριν από τη δίκη – ertnews.gr

Η αστυνομία συνέλαβε ξανά το γιο της διαδόχου πριγκίπισσας της Νορβηγίας λίγες ώρες πριν από τη δίκη - ertnews.gr


Η αστυνομία της Νορβηγίας ανακοίνωσε σήμερα πως έθεσε υπό κράτηση τον μεγαλύτερο γιο της πριγκίπισσας διαδόχου της Νορβηγίας έπειτα από νέες καταγγελίες σε βάρος του ενόψει μιας ξεχωριστής δίκης αυτήν την εβδομάδα, όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες βιασμού και άλλων εγκλημάτων.

Σε μια ανακοίνωση, η αστυνομία έκανε γνωστό πως ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι, ηλικίας 29 ετών, γιος της πριγκίπισσας διαδόχου Μέτε-Μάριτ και θετός γιος του πρίγκιπα διαδόχου Χάακον, συνελήφθη χθες με την υποψία της πρόκλησης σωματικής βλάβης, απειλής με μαχαίρι και παραβίασης μιας περιοριστικής εντολής.

Μετά τις τελευταίες κατηγορίες, η αστυνομία είπε πως θα ζητήσει από έναν δικαστή να παραμείνει ο Χόιμπι υπό κράτηση για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Μέχρι στιγμής, παρέμενε ελεύθερος ενόψει της δίκης, που ξεκινά αύριο, για τέσσερις κατηγορίες βιασμού όπως και για ενδοοικογενειακή βία, επίθεση και κατοχή ναρκωτικών, μεταξύ άλλων εγκλημάτων, μία υπόθεση που έχει συνταράξει τη νορβηγική μοναρχία.

Σε βάρος του θα ασκηθούν νέες διώξεις βάσει των τελευταίων καταγγελιών πέραν των 38 κατηγοριών που ήδη αντιμετωπίζει. Ο δικηγόρος του απέφυγε να σχολιάσει τις νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σήμερα σε βάρος του.

Ο Χόιμπι δεν αποδέχεται την ενοχή του για τις κατηγορίες του βιασμού και της ενδοοικογενειακής βίας, έχει, ωστόσο, παραδεχθεί μικρότερα εγκλήματα και σχεδιάζει να δώσει λεπτομερείς εξηγήσεις ενώπιον του δικαστηρίου, όπως έχει πει ο δικηγόρος του. Η δίκη του αναμένεται να διαρκέσει έως τη 19η Μαρτίου.

Η υπόθεση σε βάρος του Χόιμπι ξεκίνησε το 2024, όταν η αστυνομία τον κατονόμασε ως τον ύποπτο για άσκηση σωματικής βίας σε βάρος μιας γυναίκας με την οποία συνδεόταν ερωτικά.

Σε μια ανακοίνωση στα ΜΜΕ, εκείνη την εποχή, ο Χόιμπι είχε παραδεχθεί πως άσκησε σωματική βία στη γυναίκα ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια κοκαΐνης και αλκοόλ και ότι είχε προκαλέσει φθορές στο διαμέρισμά της. Είχε πει πως λυπάται για τις πράξεις του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων