Ράλλυ Ντακάρ 2026 – ΕΔ12: Πλησιάζει προς την έκτη νίκη ο Nasser Al-Attiyah – motorone.gr

Google News icon


Η προτελευταία μέρα του Ράλλυ Ντακάρ συμπεριλάμβανε την ειδική διαδρομή «Henakiyah – Yanbu» με 311 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Ο Nasser Al-Attiyah είναι μια μέρα μακριά από το να πανηγυρίσει την έκτη του νίκη στο Ράλλυ Ντακάρ και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σήμερα επιβεβαιώνοντας την κυρίαρχη εμφάνισή του. Μάλιστα, έφτασε τις 50 νίκες στις ειδικές διαδρομές φτάνοντας το ρεκόρ των Ari Vatanen και Stéphane Peterhansel.

Ο Nani Roma παραμένει στην δεύτερη θέση με το Ford Raptor και απέχει 15 λεπτά από την κορυφή.

]]>

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ…

Ο Mattias Ekstrom έκλεψε την τρίτη θέση του Sebastien Loeb, καθώς ο πρώτος έγραψε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στην ΕΔ12, ενώ ο Loeb ήταν μόλις ο έβδομος ταχύτερος οδηγός. Ωστόσο, η μεταξύ τους διαφορά είναι στα 29 δευτερόλεπτα.

Ο Ekstrom ήταν ταχύτερος του AL-Attiyah στο τρίτο checkpoint, αλλά ο οδηγός από το Κατάρ κατάφερε να επανέλθει στα 50 επόμενα χιλιόμετρα.

O Carlos Sainz είναι ακόμα πέμπτος και έγραψε μόλις τον δέκατο ταχύτερο χρόνο στην ΕΔ12.

Οι Matthieu Serradori και Lucas Moraes είναι στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.

Ο Toby Price παραμένει όγδοος όντας ο καλύτερος οδηγός της Toyota στην γενική κατάταξη ενώ έγραψε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην ΕΔ12.

Οι Seth Quintero και Mitch Guthrie κέρδισαν δύο θέσεις την Παρασκευή και συμπληρώνουν την κορυφαία δεκάδα.

Ο Guthrie με το Ford Raptor T1+ ήταν επίσης ο πιο άμεσος ανταγωνιστής του Al-Attiyah στην ΕΔ12, καθώς κατάφερε να ολοκληρώσει την ειδική διαδρομή ένα λεπτό αργότερα από τον τελευταίο.

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων