Τα 5+1 νέα μοντέλα που οδηγήσαμε σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσα στον Σεπτέμβριο – motorone.gr

Google News icon


Οι δημοσιογράφοι του MotorOne δεν κάθονται ποτέ… ήσυχοι. Αντιθέτως, ταξιδεύουν σε Ελλάδα και εξωτερικό για να οδηγήσουν για πρώτη φορά ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει η αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι πρώτες νωπές εντυπώσεις ανεβαίνουν στο MotorOne ώστε η πληροφορία να φτάσει άμεσα στους αναγνώστες, σε μορφή κειμένων, φωτογραφιών ή video, πριν από την ολοκληρωμένη δοκιμή όταν το μοντέλο ξεκινήσει και επίσημα την εμπορική του πορεία.

Εντός του Σεπτεμβρίου βρεθήκαμε για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι των Audi Q3, Lynk & Co 08, Nissan Micra, Porsche 911 και XPeng G6 και G9. Παρακάτω θα βρείτε τις πρώτες μας οδηγικές εντυπώσεις, καθώς και links με περισσότερες πληροφορίες.

]]>

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Audi Q3

Το Audi Q3, στην τρίτη του πλέον γενιά, έρχεται πιο ολοκληρωμένο από ποτέ και κάπως έτσι βρεθήκαμε με διαφορά λίγων ημερών, ο ένας (Γιάννης Τσιγκρής) να οδηγεί αριστεροτίμονο Q3 τέρμα αριστερά στους δρόμους της βροχερής Γλασκώβης και ο άλλος (Γιάννης Λημναίος), με το τιμόνι στη σωστή πλευρά, στην ηλιόλουστη Αθηναϊκή Ριβιέρα.

H οδήγηση στην βροχερή Σκωτία είναι μια σαφώς δύσκολη άσκηση, ιδίως όταν πρέπει να εξοικειωθείς με καιρικές συνθήκες, χρήση του αριστερού ρεύματος του δρόμου ως κανόνα και έναν νέο πολυλειτουργικό μοχλοδιακόπτη. Και όλα αυτά να τα παντρέψεις ως οδηγική ρουτίνα. Η ουσία είναι ότι το νέο Q3 δεν είναι απλώς ένα SUV, αλλά ένας ψηφιακός σύντροφος, σχεδιασμένος να προσφέρει μια σχεδόν διαισθητική εμπειρία χρήσης.

Ο νέος μοχλοδιακόπτης αριστερά πίσω από τιμόνι είναι μικρότερη σπαζοκεφαλιά απ΄ότι θα περίμενε κανείς. Για του λόγου το αληθές η εξοικείωση ήρθε άμεσα, τουλάχιστον για τις βασικές λειτουργίες φλάς και υαλοκαθαριστήρων – όταν δεν είναι στη θέση auto. Όλα τελικά είναι σερβιρισμένα με μια αίσθηση τεχνολογικής απλότητας που αναβαθμίζει την καθημερινή χρήση.

Στη σύντομη διαδρομή από τη Γλυφάδα μέχρι την Ανάβυσσο, το πρώτο που μας έκανε εντύπωση ήταν η κάπως σφικτή ανάρτηση που δεν επιτρέπει στο αμάξωμα να γέρνει αισθητά στις στροφές, χωρίς όμως να γίνεται κουραστική στις ανωμαλίες. Σε συνδυασμό με το στιβαρό πλαίσιο, συμβάλλουν στην άριστη οδική συμπεριφορά του νέου Q3.

Lynk & Co 08

To MotorOne.gr ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων Μέσων της Ελλάδας που βρέθηκε στην πίστα των Μεγάρων για να οδηγήσει για πρώτη φορά το νέο Lynk & Co 08. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να δούμε το ογκώδες D-SUV σε ένα περιβάλλον… έξω από τα νερά του, καθώς είναι η αλήθεια πως το 08 δεν έχει ιδιαίτερα σπορ βλέψεις. Παρόλα αυτά όμως «πατά» στον δρόμο με αυτοπεποίθηση, δίνοντας στον οδηγό του μια αίσθηση σταθερότητας. Σε αυτό συμβάλλουν φυσικά και οι μεγάλοι τροχοί 21 ιντσών, στην έκδοση More (η Core έχει ζάντες 19 ιντσών).

Αν πάλι ο οδηγός ψάξει τις επιδόσεις και ζορίσει το 08, τότε θα καταλάβει το βάρος της κατασκευής – 2,6 τόνοι συνολικά. Οι κλίσεις στο αμάξωμα είναι αισθητές, ενώ μετά από μερικούς παρατεταμένους γύρους πίεσης, τα φρένα έδειξαν μερικά πρώτα σημάδια κόπωσης. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν ήταν αποδοτικά ή ότι δεν έκαναν εξαιρετικά την δουλειά τους. Απλά, μας θύμισαν ότι, παρά την πολύ καλή αίσθηση του τιμονιού στο πρόγραμμα Sport και το ισχυρό (αν και όχι εκρηκτικό) κινητήριο σύνολοτο 08 δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτοκίνητο πίστας.

Nissan Micra

Στο Ρότερνταμ πήραμε μια πρώτη γεύση από το νέο Nissan Micra, με την περιοχή να ομορφαίνει από το βαθύ γαλάζιο χρώμα με την μαύρη οροφή που είχαν όλα τα Micra που γυρόφερναν ανάμεσα σε γέφυρες, ποτάμια και… τουλίπες! Προσαρμοσμένοι στα όρια και στους κανόνες που επιβάλει μια ευρωπαϊκή πόλη, σαφώς και δεν κινηθήκαμε έτσι όπως μπορεί το Micra να σε γοητεύσει, όμως μια καλή γεύση αποκομίσαμε.  Η αστική χρήση σαφώς είναι και το πεδίο που ένα αυτοκίνητο του είδους θα αναλωθεί στην μεγαλύτερη διάρκεια της ζωής του και το Μicra είναι ανάλογα οπλισμένο για να ανταπεξέλθει στο στόχο.

Εμφάνιση και φινέτσα για να κερδίσει τη θέση του στο lifestyle της πόλης, compact διαστάσεις για να διαπρέπει στα στενά σοκάκια και γήινη απόδοση για να είσαι παντού σβέλτος χωρίς να προκαλείς. Σημαντικά ελαφρύτερο από πολλούς ανταγωνιστές του, ζυγίζει 1.400 έως 1.524 κιλά με την επιλογή της μεγάλης μπαταρίας η οποία βρίσκεται όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων προσφέρει ποιοτική συμπεριφορά τόσο στην αντιμετώπιση των ανωμαλιών όσο και στην δυναμική οδήγηση. Ταυτόχρονα, η άμεση απόκριση ροπής και το γρήγορο σύστημα διεύθυνσης δίνουν στο Micra μια συνολική ζωντάνια στην οδηγική εμπειρία μαζί του.

Porsche 911

Όταν ακούς το όνομα «Porsche 911» δεν σκέφτεσαι απλώς ένα αυτοκίνητο. Σκέφτεσαι μια ιδέα που γεννήθηκε το 1963 και που συνεχώς εξελίσσεται, χωρίς ποτέ να προδίδει τον εαυτό της. Το ταξίδι μας στην Κρήτη ξεκίνησε από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Εκεί μας περίμεναν παρατεταγμένα τα αυτοκίνητα της πανευρωπαϊκής παρουσίασης: Carrera T, Carrera S Cabriolet, καθώς και δύο GTS Cabriolet σε επετειακή περιβολή, μαζί με την κόκκινη Targa.

Οδηγώντας πάνω από 300 χιλιόμετρα με τις τρεις διαφορετικές εκδόσεις είχαμε την ευκαιρία να καταλάβουμε πόσο διαφορετικές προσωπικότητες μπορεί να κρύβει το ίδιο σχήμα. Στην Carrera T των 394 ίππων απολαύσαμε την καθαρότητα και το χειροκίνητο κιβώτιο, στην Carrera S την ισορροπία ανάμεσα στην άνεση και την απόδοση, ενώ στην GTS βιώσαμε την επιθετικότητα και την τεχνολογική καινοτομία.

XPeng G6 και G9

Η εταιρεία επέλεξε το Μόναχο, λίγες ημέρες πριν από την εδραιωμένη Έκθεση Αυτοκινήτου της γερμανικής πόλης, για να δώσει την ευκαιρία στους Ευρωπαίους δημοσιογράφους να οδηγήσουν για πρώτη φορά τα δύο premium ηλεκτρικά SUV με τα οποία θα κάνει την είσοδό της στην ελληνική αγορά: την ανανεωμένη ναυαρχίδα του στόλου της, το ευρύχωρο G9, και το G6, ένα coupe SUV με ελκυστικές γραμμές, που έχει δεχθεί πολύ σημαντικές αλλαγές όσον αφορά την μπαταρία που χρησιμοποιεί.

Εμείς οδηγήσαμε στους δρόμους γύρω από το Μόναχο τo XPeng G9 Performance και ένα από τα πρώτα πράγματα που μας εντυπωσίασαν θετικά, ήταν η εξαιρετική ποιότητα κύλισης και η άνεση που προσφέρει η αερανάρτηση διπλού θαλάμου. Η υιοθέτησή της έχει βελτιώσει την απόδοση κατά την επιτάχυνση από χαμηλές ταχύτητες, καθώς και έχει μειώσει την απόσταση ακινητοποίησης σε μόλις 33,9 μέτρα από τα 100 χλμ./ώρα., με τη βοήθεια των υδραυλικών σινεμπλόκ Taichi (που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της XPeng) και του brake-by-wire συστήματος φρένων Bosch IPB.

Προς το παρόν, η XPeng έχει ανακοινώσει την κυκλοφορία του G6 σε δύο εκδόσεις, την οπισθιοκίνητη Long Range και την τετρακίνητη Performance, με μπαταρία 80,8 kWh. Εμείς οδηγήσαμε την τελευταία, η οποία φέρει βελτιώσεις στη λειτουργία του συστήματος κίνησης, τη δυναμική του συστήματος διεύθυνσης, τη διαχείριση της μπαταρίας, καθώς και τους θορύβους, κραδασμούς και την τραχύτητα που βιώνουν οι επιβαίνοντες στην καμπίνα, μέσω αναβαθμίσεων σε πλαίσιο και ανάρτηση. 

Η τελευταία, παρότι δεν φέρει το σύστημα αερανάρτησης του G9, κάνει καλά τη δουλειά της στην απόσβεση ανομοιομορφιών στο οδόστρωμα, αν και θα πρέπει να αναφερθεί ότι το οδηγήσαμε κυρίως σε καλούς δρόμους. Εξίσου εντυπωσιακό με το G9 σε επιδόσεις, το G6 ήταν και πιο ευέλικτο, με κύκλο στροφής 11,6 μέτρων.

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων