ΑΠΘ: Μέχρι τις 15/3 οι αιτήσεις για τον 2ο φοιτητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας – ertnews.gr
Στις 20-22 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο 2ος φοιτητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας, που διοργανώνει το WALK AUTh Innovation Accelerator, Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο ισόγειο του ΚΕΔΕΑ (κόκκινο κτήριο ΑΠΘ).
Ο διαγωνισμός-για τον οποίο οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ώς τις 15 Μαρτίου– απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες, που επιθυμούν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρηματικές προτάσεις. Κατά τη διάρκεια τριών ημερών, οι συμμετέχοντες θα εξελίξουν την αρχική τους ιδέα σε ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μοντέλο και ακολούθως θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας σε κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από επιχειρηματίες, επενδυτές και ακαδημαϊκούς.
Οι ομάδες που θα διακριθούν θα κερδίσουν πρόσβαση σε προγράμματα επιτάχυνσης, μέντορινγκ από επαγγελματίες του οικοσυστήματος καινοτομίας και βραβεία για να κάνουν το επόμενο βήμα. Οι στόχοι του διαγωνισμού είναι η ενίσχυση των επιχειρηματικών ιδεών που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, η ανάπτυξη επιχειρηματικού τρόπου σκέψης μέσω διαδραστικών εκπαιδευτικών εργαστηρίων και σεμιναρίων, η υποστήριξη των ομάδων από μέντορες με εμπειρία στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και η εξοικείωσή τους με τη διαδικασία διαγωνιστικής παρουσίασης.
«Το πρόγραμμα αποτελεί σημαντική ευκαιρία πρακτικής εκπαίδευσης στον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης, ουσιαστικής δικτύωσης και πιθανής χρηματοδότησης. Η ιδέα σας μπορεί να αλλάξει τον κόσμο» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών. Για περισσότερες πληροφορίες ή για οποιαδήποτε διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αποστέλλουν email στο [email protected], να τηλεφωνούν στο 2310 994185 ή να περιηγούνται στον ιστοτόπο walk.auth.gr
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




