ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις – ΕΔ9: Ο Ott Tanak διατηρεί την πρωτιά με ταχύτερο χρόνο στις Kαρούτες 1

EKO RALLY ACROPOLIS 2025 TOP 20 SS9


Με τη ζέστη να ανεβαίνει και το χώμα να εναλλάσσεται από μπόσικο σε σκληρό, ο Ott Tanak (Hyundai) συνέχισε την κυριαρχία του πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην δεύτερη ειδική της ημέρας (Καρούτες 1).

Ο Εσθονός διευρύνει με αυτό τον τρόπο τη διαφορά του από τον δεύτερο Adrien Fourmaux (Hyundai), ο οποίος ωστόσο έκανε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο παραμένοντας κοντά στον ομόσταυλό του στην ομάδα της Hyundai και 13,6’’ μπροστά από τον Sebastien Ogier (Toyota).

Ο Thierry Neuville συνέχισε να παραπονιέται για τα ελαστικά του πετυχαίνοντας μόλις το έκτο ταχύτερο χρόνο, ενώ στη γενική κατάταξη βρίσκεται έβδομος, πίσω από τους Elfyn Evans (Toyota), Gregoire Munster (M-Sport Ford) και Takamoto Katsuta (Toyota).

]]>

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
 

 

 

Στο στρατόπεδο της M-Sport Ford, παρότι ο Joshua McErlean επισκεύασε τον σπασμένο βραχίονα της πίσω ανάρτησης, έχασε αρκετό χρόνο ενώ ο Munster συνεχίζει να έχει πρόβλημα με το χειρόφρενο.

 

EKO RALLY ACROPOLIS 2025 OVERALL SS9

 

Δηλώσεις οδηγών μετά την ειδική

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN

«Δεν είχα εμπιστοσύνη στα φρένα στο μεσαίο τμήμα της ειδικής. Η υπόλοιπη ειδική ήταν εντάξει».

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN

«Γλιστρούσε πολύ, δεν μπορούμε να διατηρήσουμε γραμμές. Κάθε φορά που προσπαθούσα να πιέσω, έχανα την ιδανική γραμμή».

#17 Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS

«Γλιστρούσε πολύ και ο δρόμος ακόμη καθαρίζει. Σε αυτό το Ράλλυ ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

«Το στήσιμο είναι καλύτερο σήμερα. Έχω καλύτερη ροή, μπορώ να το χαρώ. Πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά στην Ελλάδα, δεν μπορείς να ξέρεις τι σε περιμένει».

#1 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

«Τα ελαστικά δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Τιμωρούμαστε για το τίποτα. Αλλά αυτό ισχύει για όλους. Συνεχίζουμε και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε κάποια διαφορά αν μπορέσουμε».

#16 Adrien FOURMAUX / Alexandre CORIA

«Καλή ειδική, είχα θέμα με τον ρυθμό. Το αυτοκίνητο είναι μαλακά στημένο και χάσαμε λίγο τις γραμμές. Όλα είναι πιθανά στην Ελλάδα, πρέπει να μείνουμε μακριά από προβλήματα».

#13 Grégoire MUNSTER / Louis LOUKA

«Δεν έχουμε χειρόφρενο. Σε αυτή την ειδική δεν ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα, αλλά σε κάποια σημεία το χρειάζεσαι. Δεν θα πάρουμε ρίσκο, θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τη στρατηγική μας».

#55 Joshua MCERLEAN / Eoin TREACY

«Αντικαταστήσαμε τον σπασμένο βραχίονα της ανάρτησης. Ήταν δικό μου οδηγικό λάθος. Χάσαμε πολύ χρόνο».

#22 Mārtiņš SESKS / Renārs FRANCIS

«Δυσκολεύτηκα πολύ. Είναι όμως μέρος της διαδικασίας. Ίσως στο δεύτερο μέρος να βελτιωθούμε. Είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με την προηγούμενη ειδική».

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frédéric MICLOTTE

«Γλιστρούσε πολύ, καθαρίζαμε πολύ τον δρόμο. Αγαπώ όμως αυτή την ειδική».

ΕΔ1 – Υπερειδική Ζαππείου: Ταχύτεροι οι Ogier και Tanak – Κόλλησαν στην κίνηση τα αγωνιστικά
ΕΔ2 – Άγιοι Θεόδωροι 1: Παραμένει στην κορυφή ο Ogier, κλατάρισμα για Katsuta, McErlean και Sesks
ΕΔ3 – Λουτράκι: Ταχύτερος ο Fourmaux, o Neuville επικεφαλής γενικής κατάταξης
ΕΔ4 – Άγιοι Θεόδωροι 2: Κλατάρισμα για τον Neuville, ο Ogier επικεφαλής
ΕΔ5 – Θήβα: Αντεπίθεση Hyundai με Fourmaux και Tanak
ΕΔ6 – Στείρι: Tanak και Fourmaux περνούν εμπρός από τον Ogier
ΕΔ7 – Ο Neuville ταχύτερος, ο Tanak επικεφαλής
ΕΔ8 – Ο Tanak άνοιξε τη διαφορά από τους Fourmaux και Ogier


Google News icon

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων