Κύκλωμα διαφθοράς στην Πολεοδομία Ρόδου: Ολοκληρώνεται ο πειθαρχικός έλεγχος ανακρίτριας και εισαγγελέως

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλεί η έκθεση του αρμόδιου Αρεοπαγίτη για τις δικαστίνες που άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους κατηγορούμενους
Ολοκληρώνεται σήμερα 2 Μαρτίου ο έλεγχος που διεξάγει στο νησί της Ρόδου ο επιθεωρητής 6ης Δικαστικής Περιφέρειας, Αρεοπαγίτης Αθανάσιος Θεοφάνης, μετά την παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα, που έχει ζητήσει επείγοντα πειθαρχικό έλεγχο για τις δικαστίνες της Ρόδου που άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της Πολεοδομίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η ΡΟΔΙΑΚΗ, ο κ. Θεοφάνης αμέσως θα προχωρήσει στην έκθεση – αναφορά του, η οποία και θα σταλεί στον Άρειο Πάγο. Την ίδια ώρα, η Δημοτική Αρχή της Ρόδου ζήτησε τις θέσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) Δωδεκανήσου, για να βρεθεί τρόπος να λειτουργήσει απρόσκοπτα η Πολεοδομία Ρόδου. Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ρόδου γνωστοποίησε, ότι λόγω της μετεγκατάστασης της Πολεοδομίας, το Γραφείο Πρωτοκόλλου δεν θα δέχεται αιτήματα πολιτών έως τις 4 Απριλίου.
Εκ μέρους του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κατατέθηκαν τεκμηριωμένες προτάσεις, που λήφθηκαν ομόφωνα στην από 27.03.2025 συνεδρίαση της αντιπροσωπείας και συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, τέθηκε αρχική δέσμη προτάσεων που αφορούν την ηλεκτρονική έκδοση όρων δόμησης, την ενεργοποίηση της διαδικασίας ορισμού ελεγκτών δόμησης, τη διαδικασία ηλεκτροδότησης των ακινήτων και τη λειτουργία του αρχείου της υπηρεσίας. Ο Δήμος Ρόδου αποδέχτηκε θετικά και αναγνώρισε την αναγκαιότητα των προτάσεων.
Υπήρξε η συναντίληψη ότι η συνεργασία μεταξύ Δήμου Ρόδου και ΤΕΕ Δωδεκανήσου, πρέπει να είναι συνεχής και μπορεί να συμβάλει στην προώθηση λύσεων για την ταχύτερη αποκατάσταση της λειτουργίας της πολεοδομίας. Θα υπάρξουν μελλοντικές συναντήσεις, προκειμένου να εξετάζονται τα νέα δεδομένα και η παρακολούθηση της προόδου των προς εφαρμογή λύσεων.
Στο ελεγκτικό του ΤΕΕ οι δύο εμπλεκόμενοι ιδιώτες μηχανικοί
Την ίδια ώρα οι δύο ιδιώτες μηχανικοί που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα με τις παρανομίες στο Κτηματολόγιο Ρόδου, πρόκειται σύμφωνα με την εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» να παραπεμφθούν σε πειθαρχικό έλεγχο την 7η Απριλίου 2025, ενώπιον της επταμελούς Πειθαρχικής Επιτροπής του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, με πρόεδρο την γενική γραμματέα του Δήμου Ρόδου, Άννα Παρασκευοπούλου. Η Επιτροπή θα κληθεί να αποφανθεί εάν οι δύο επαγγελματίες θα τεθούν σε προσωρινή αναστολή άσκησης επαγγέλματος, καθώς και αν θα αφαιρεθεί η πρόσβασή τους στο σύστημα e-Άδειες.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.