Με πτώση 0,97% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με πτώση 0,97% έκλεισε το Χρηματιστήριο


Στα 154,17 εκατ. ευρώ έφτασε ο τζίρος

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 1.820 μονάδων.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά τη χθεσινή ανοδική κίνηση, καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.816,69 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,97%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.814,28 μονάδες (-1,10%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 154,17 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 27.152.111 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 0,06%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΔΑΑ (+1,00%), των ΕΛΠΕ (+0,77%) και της Motor Oil (+0,24%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Lamda Development (-2,20%), της Aegean Airlines (-2,14%), της ΔΕΗ (-1,83%), της Ελλάκτωρ (-1,81%) και της Coca Cola HBC (-1,57%), αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας με 6.381.596 και 5.017.455 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η ΔΕΗ με 23,03 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 17,27 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 29 μετοχές, 71 πτωτικά και 16 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: MIG (+5,31%) και Frigoglass (+5,26%)

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Κέκροψ (-6,23%) και Revoil (-5,06%).

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων