Οι πωλήσεις BEVs και PHEVs στην Ελλάδα τον Οκτώβριο – Cars Electric

Οι πωλήσεις BEVs και PHEVs στην Ελλάδα τον Οκτώβριο - Cars Electric


Νέο ρεκόρ για την ελληνική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων τον Οκτώβριο 2025: 2.110 πωλήσεις, με ισχυρή παρουσία PHEV και σταθερή άνοδο των BEV

Ο ΣΕΑΑ έδωσε στη δημοσιότητα εικόνα από τα στοιχεία πωλήσεων επιβατικών για τον Οκτώβριο 2025 και όπως είναι αναμενόμενο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στρέφεται στις επιδόσεις των ηλεκτρικών οχημάτων – τόσο των αμιγώς ηλεκτρικών, όσο και των plug-in υβριδικών.

Τον συγκεκριμένο μήνα καταγράφηκαν 2.110 πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επίδοση που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό, για την ελληνική αγορά. Από αυτές, οι 1.311 αφορούσαν PHEV μοντέλα, ενώ 799 ήταν αμιγώς ηλεκτρικά. Σε επίπεδο μεριδίων αγοράς, τα PHEV κάλυψαν το 12,18% των συνολικών πωλήσεων επιβατικών, ενώ τα BEV έφτασαν το 7,42%. Η εικόνα αυτή αποδεικνύει ότι τα PHEV έχουν σταθεροποιηθεί σε διψήφιο ποσοστό, ενώ τα αμιγώς ηλεκτρικά, διατηρούνται με συνέπεια πάνω από το 5% εδώ και αρκετούς μήνες.

Σήμερα υπολογίζεται πως περίπου ένα στα 211 επιβατικά Ι.Χ. που κυκλοφορούν στη χώρα είναι πλήρως ηλεκτρικό, αντιπροσωπεύοντας το 0,476% του συνολικού στόλου. Παράλληλα, κάθε μέρα προστίθενται κατά μέσο όρο 26 νέα BEV στους ελληνικούς δρόμους. Μέχρι στιγμής, έχουν πωληθεί στη χώρα, σχεδόν 39.400 PHEV και περίπου 28.700 αμιγώς ηλεκτρικά, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του evstats.gr.

PHEVs

BMW X1-series: 153

Toyota C-HR: 103

Cupra Formentor: 89

Ford Kuga: 87

Volvo XC60: 79

BEVs 

BYD Dolphin: 69

Hyundai Inster: 59

BYD Dolphin Surf: 55

Volvo EX30: 45

MINI Aceman: 37

Πηγή: evstats.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων