Ο Laurent Mekies φέρνει αέρα αλλαγής στη Red Bull – motorone.gr
O 48χρονος Laurent Mekies είχε να αντιμετωπίσει μεγάλη πρόκληση τον Ιούλιο, καθώς θα αντικαθιστούσε τον επί 20ετίας επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner. Δεν είναι κάθε μέρα που καλείται κανείς να διευθύνει μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Formula 1. Ωστόσο, ο Γάλλος, έχοντας εργαστεί στη Formula 1 πάνω από 20 χρόνια, φαίνεται να έχει την κατάλληλη εμπειρία για να αναλάβει το έργο. Προερχόμενος άλλωστε από δυνατό μηχανολογικό παρελθόν στην F1, ακολουθεί τη νόρμα των περισσότερων πλέον επικεφαλής ομάδων στο grid.
Υπό τη διεύθυνση του Mekies, η Red Bull έχει σημειώσει ανάκαμψη και ο Max Verstappen έχει επανέλθει στη μάχη του τίτλου. Μέρος αυτής της βελτιωμένης εικόνας ο Ολλανδός το αποδίδει στον Mekies: «Ο Laurent έχει τεχνικό υπόβαθρο και κάνει τις σωστές ερωτήσεις στους μηχανολόγους, ερωτήσεις κοινής λογικής, οπότε νομίζω ότι αυτό λειτουργεί πολύ καλά».
Ο Helmut Marko, αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, προσθέτει: «Η προετοιμασία είναι διαφορετική, καθώς ο Laurent είναι ένας εξαιρετικός μηχανολόγος. Έτσι, βασίζεται περισσότερο στα δεδομένα παρά σε αυτά που δείχνουν οι προσομοιώσεις». Ο ίδιος ο Mekies αποδίδει τα εύσημα στους οδηγούς: «Είναι οι καλύτεροι αισθητήρες στο μονοθέσιο και σίγουρα έχουν συμβάλει πολύ στο να ξεκλειδώσουμε το επίπεδο απόδοσης που φαίνεται να έχουμε βρει».
]]>
ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Είναι «εκεί» από την Πέμπτη σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο, ενώ ο Horner δεν εμφανιζόταν παρά μόνο την Παρασκευή. Αυτό που είναι σχεδόν εμφανές όμως πλέον, είναι ότι η Red Bull έχει πιο ευχάριστο περιβάλλον από πριν, είναι μία πιο χαρούμενη ομάδα από ό,τι υπό τον Horner. Ωστόσο, ο Mekies δηλώνει ότι η προσωπική του συμβολή στη βελτίωση της εικόνας της Red Bull είναι μηδενική.
«Η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Το επίπεδο συνεισφοράς είναι μηδενικό. Και δεν αστειεύομαι. Υπάρχουν 1.500 άτομα που εργάζονται για να κάνουν αυτό το μονοθέσιο πιο γρήγορο. Έτσι, αυτά είναι τα ταλέντα που κάνουν το αυτοκίνητο πιο γρήγορο, που βρίσκουν τα εκατοστά και τα χιλιοστά του δευτερολέπτου». Ταπεινός; Μπορεί. Ρεαλιστής; Σίγουρα. Για αυτό ίσως τον έχει επιλέξει η Red Bull, άλλωστε, μεγάλωσε μέσα στους κόλπους της μικρότερης ομάδας.
Γεννημένος στις 27 Απριλίου του 1977 στην Tours της Γαλλίας, ο Mekies ήταν οπαδός του μηχανοκίνητου αθλητισμού από μικρή ηλικία και αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα στο χώρο αυτό. Ο Γάλλος αποφοίτησε από την ESTACA του Παρισιού με πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού, ενώ το τελευταίο έτος των σπουδών του το πέρασε στο Πανεπιστήμιο του Loughborough στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Έχοντας αποφοιτήσει, ο Mekies έγινε μηχανικός κινητήρων για την Asiatech στη Formula 3, πριν προχωρήσει στο τμήμα που φρόντιζε τους κινητήρες για την στην ομάδα της Arrows στη Formula 1 το 2001. Το 2003 μετέβη στην ομάδα της Minardi, ως μηχανολόγος αγώνων. Όταν στα τέλη του 2005 η Red Bull αγόρασε την ομάδα, ο Mekies προάχθηκε σε επικεφαλής μηχανολόγος. Το 2012 πήρε μεγάλη προαγωγή, στη θέση του επικεφαλής απόδοσης οχήματος της Toro Rosso, διαχειριζόμενος 6 τμήματα που επικεντρώνονταν στο συγκεκριμένο τομέα. Αυτό έκανε το όνομά του πιο γνωστό στα paddock.
Στα τέλη του 2014, ο Mekies έφυγε από την Toro Rosso και προσχώρησε στη FIA ως διευθυντής ασφάλειας. Ήταν επίσης αναπληρωτής διευθυντής αγώνων για ενάμιση χρόνο στην τετραετή του πορεία στη Διεθνή Ομοσπονδία. Στη συνέχεια ήρθε η κλήση από τη Ferrari, η οποία λειτουργούσε τότε υπό τον Maurizio Arrivabene.
Ουσιαστικά όμως, μέχρι να φτάσει στο Maranello o Mekies για να αναλάβει τη θέση του αθλητικού διευθυντή, ο Arrivabene βρισκόταν στα τελευταία στάδια της πορείας του με την Scuderia, την οποία ανέλαβε ο Mattia Binotto. Ο Mekies έγινε στενός σύμμαχος του Binotto, με το ρόλο του να αλλάζει σε αυτόν του αγωνιστικού διευθυντή το 2021. Όταν όμως ο Binotto παραιτήθηκε στα τέλη του 2022 και τη θέση του πήρε ο Frederic Vasseur, ο Mekies είδε ότι δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στην ιεραρχία του Maranello.
Για αυτό και παρότι γνώριζε τον Vasseur επί 20 χρόνια, αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση νέου CEO της παλιάς του ομάδας (και πρώην συνεργάτης του στη FIA), Peter Bayer για να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να γίνει ο επικεφαλής μιας ομάδας του grid της F1 το 2024, αντικαθιστώντας τον Αυστριακό Franz Tost, που διηύθυνε την ομάδα από το 2006 και βγήκε στη σύνταξη. Μόλις ενάμιση χρόνο μετά, βρέθηκε με τα ηνία της Red Bull.
Ανεξαρτήτως φετινού αποτελέσματος, παρά το καλό ξεκίνημα, η μεγάλη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ο Laurent Mekies δεν είναι ευκαταφρόνητη, καθώς πέραν της ομάδας, η Red Bull θα παρουσιάσει το 2026 για πρώτη φορά τη δική της μονάδα ισχύος. Θα είναι ένα τεράστιο εγχείρημα και θα πρέπει να πετύχει από νωρίς, καθώς όπως έκανε σαφές το στρατόπεδο του Max Verstappen, η Red Bull θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική του χρόνου για να διατηρήσει τον Ολλανδό τετράκις Πρωταθλητή.
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




