Συγκλονίζει η μητέρα της Κυριακής Γρίβα: «Το παιδί μου βιάστηκε δύο μηνών έγκυος και απέβαλε – Πάλεψε ακόμη και την τελευταία της στιγμή»

«Η κόρη μου θέλω να είναι η φωνή των αδύναμων γυναικών» τόνισε ο πατέρας της άτυχης 28χρονης
«Το παιδί μου βιάστηκε δύο μηνών έγκυος», δηλώνει η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, λίγες μόλις ημέρες μετά την καταδίκη του γυναικοκτόνου σε ισόβια για τη συγκλονιστική δολοφονία της νεαρής κοπέλας έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.
Αναφερόμενη στη νύχτα της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ:
«Πρόλαβε να βάλει και να βγάλει στο κορμί της Κυριακής μου 7 φορές το μαχαίρι. Το κορίτσι μου πάλεψε ακόμη και την τελευταία της στιγμή, έβαλε τα χέρια της μπροστά, προσπάθησε. Ήλπιζε κάποιος εκείνη τη στιγμή – ένας αστυνομικός – να αντιδράσει.
Δεν με πήρε τηλέφωνο εκείνη την ώρα. Και πριν να έπαιρνε ή εμένα ή τον μπαμπά της που ήταν ακόμα πιο κοντά, ίσως κάτι να άλλαζε. Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά, γιατί κι εγώ το ίδιο πράγμα θα της έλεγα: Πήγαινε στην Αστυνομία».
«Η Κυριακή ήταν έγκυος το 2020. Είχαν έρθει με πάρα πολλή χαρά και μας ανακοίνωσαν το γεγονός. Μετά από 2-3 εβδομάδες έρχεται η Κυριακή μου στο σπίτι με κλάματα. Κατάλαβα ότι μαλώσανε πάλι, μου είπε “Μαμά, σήκω πονάω, έχω αίματα”. Είχε αποβάλει. Την κακοποίησε σεξουαλικά και τη βίασε. Βιάστηκε το παιδί μου 2 μηνών έγκυος, με αποτέλεσμα να αποβάλει.
Καταγγείλαμε τον βιασμό, αλλά η Κυριακή μου δεν δέχθηκε να ταλαιπωρηθεί. Ο βιασμός έμεινε στο αρχείο. Ο δολοφόνος μού στέρησε ακόμα και την ευκαιρία να γίνω γιαγιά», αποκάλυψε η μητέρα.
«Έκανα υποχωρήσεις γιατί έβλεπα ότι η Κυριακή μου ήταν πολύ ερωτευμένη. Τον αγαπούσε σε υπερβολικό βαθμό», σχολίασε και ανέφερε ότι έβλεπε το κακό να έρχεται:
«Με είχε πάρει βιντεοκλήση η Κυριακή μου και μου είπε “Μαμά, ο Θανάσης με ζηλεύει, άρα με αγαπάει. Στον δρόμο συναντήσαμε έναν παλιό συμμαθητή και αφού μιλήσαμε, ο Θανάσης αντέδρασε με το να γυρίσουμε σπίτι, να μου δώσει ένα χαστούκι και να μου πει δεν θα σου μιλήσει κανένας και ποιος είναι αυτός, κάνοντας σκηνές ζηλοτυπίας”. Προσπάθησα να τη συνετίσω, να της εξηγήσω ότι αυτό δεν είναι σωστό, ότι η αγάπη μπορεί να αποδειχθεί με πράξεις κι όχι με χειροδικία. Ήταν τόσο πολύ ερωτευμένη, που δεν το κατάλαβε».
«Το πρώτο σημάδι που πρέπει να βλέπουν οι γυναίκες και τα κορίτσια, για να καταλάβουν ότι δεν θα συνετιστεί αυτός ο άνθρωπος: όλα ξεκινούν από ένα χτύπημα στο τραπέζι. Από το τι φόρεσες, από το να επικρίνεις τον/τη σύντροφό σου για το πώς μίλησε», είπε ακόμη.
Όπως ανέφερε επίσης στις δηλώσεις της, «μαζί με την Κυριακή μου δικαιώθηκαν και οι πολλές γυναίκες που είναι πίσω από την Κυριακή, που δεν μπορούν να μιλήσουν, που φοβούνται, που επιτέλους θα πάρουν δύναμη και κουράγιο, για να βγουν μπροστά όπως θα κάνω κι εγώ και να σπάσουν τη σιωπή τους», τονίζει η μητέρα της.
Πατέρας Κυριακής: «Αν όλα έγιναν σωστά, ποιος την προστάτευσε;»
«Η Κυριακή θέλω να είναι η φωνή των αδύναμων γυναικών», είπε ο Θανάσης Γρίβας, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤΝews.
Ο κ. Γρίβας μίλησε αρχικά για τη διαδικασία της δίκης, αναφέροντας πως «1,5 με 2 μήνες ήμασταν εκεί κάθε μέρα να βλέπουμε τον δολοφόνο, να “μαχαιρώνουμε” την Κυριακή μας. Αυτός, ανέκφραστος, δεν μας υπολόγιζε καθόλου. Ούτε να σηκωθεί να πει μια συγγνώμη μπροστά σε τόσο κόσμο, ούτε σε εμένα, ούτε στη μητέρα, ούτε στην αδελφή της. Σε κανέναν. Το μόνο που είπε ότι τελευταία στιγμή μακάρι να ήταν εδώ η Κυριακή, να ήταν δίπλα μου. Δηλαδή μέχρι και το τέλος ήθελε ακόμα να την έχει δίπλα του. Αυτό τον ένοιαξε. Τόσο χειριστικός, Τόση κτητικότητα δεν έχω ξαναδεί πάνω στη γη».
Και συμπλήρωσε: «Θέλω οι γυναίκες και τα κορίτσια να μιλάνε, να μην φοβούνται κανέναν, να μην θρηνήσουμε άλλο θύμα. Η Κυριακή θέλω να είναι η φωνή των αδύναμων γυναικών».
Αναφορικά με το κίνητρο του δράστη και το τι όπλισε το χέρι του, ο κ. Γρίβας τόνισε πως ο δολοφόνος της κόρης του είναι μαθημένος ό,τι ακουμπάει το χέρι του να το κάνει δικό του, να είναι κτήμα του. «Ίσως επειδή ήταν η μοναδική γυναίκα που έκατσε δίπλα του και τον πρόσεξε, τον αγάπησε, τον κατάλαβε, και σου λέει δεν θέλω να τη χάσω», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας καταφέρθηκε εναντίον της μητέρας του δράστη, καταλογίζοντάς της μερίδιο ευθύνης. «Αυτή τον έμαθε να είναι έτσι. Μια μητέρα φταίει αν μας έχει μεγαλώσει σωστά ή αν μας έχει μεγαλώσει λάθος. Δεν γεννήθηκε ένα παιδί στον δρόμο παρατημένο. Οι γονείς του είναι μέχρι και την τελευταία στιγμή εκεί. Απλά δεν ήξεραν να τον μεγαλώσουν σωστά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όσο για τη στάση του δράστη μέσα στο δικαστήριο, υπογράμμισε πως έπαιζε έναν ρόλο και ουσιαστικά είχε οδηγίες από τους δικηγόρους για το πώς θα χειριστεί την υπόθεση. Ωστόσο, ανέφερε ότι είχε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει.
Σχετικά με το αν είχε δει κάποια σημάδια, ο ίδιος είπε πως η Κυριακή εξαφανιζόταν από την επικοινωνία που είχαν και είχε αραιώσει, καθώς ο δολοφόνος δεν ήθελε να τη βλέπουν.
Ο κ. Γρίβας διερωτήθηκε: «Αν έγιναν όλα σωστά, πού είναι η Κυριακή και ποιος την προστάτευσε», όπως ανέφερε η επόπτρια, που είναι και υποδιοικητής, του συγκεκριμένου τμήματος μέσα στο δικαστήριο πως όλα έγιναν όπως έπρεπε.
Επιπλέον, ο πατέρας της Κυριακής διευκρίνισε πως αναμένεται διαφορετικό δικαστήριο για τις πιθανές ευθύνες των αστυνομικών Αρχών και επεσήμανε πως το μόνο σωστό που έγινε ήταν η κίνηση της κόρης του.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.