Alter Ego Media: Εκρηκτική ανάπτυξη στο α’ εξάμηνο 2025 | Επενδυτής

Alter Ego Media: Εκρηκτική ανάπτυξη στο α’ εξάμηνο 2025
Η Alter Ego Media ανακοίνωσε για το α’ εξάμηνο 2025 τζίρο 59,1 εκατ., EBITDA +17% και ρευστότητα 50 εκατ. ευρώ. Τι σχεδιάζει ο όμιλος για το β’ εξάμηνο
Η Alter Ego Media του ομίλου Μαρινάκη κατέγραψε εντυπωσιακή οργανική ανάπτυξη στο πρώτο εξάμηνο του 2025, επιβεβαιώνοντας τον αναβαθμισμένο ρόλο της στον ελληνικό μιντιακό χάρτη. Τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν δείχνουν ισχυρή βελτίωση σε έσοδα, κερδοφορία και ρευστότητα, με την εισηγμένη πλέον εταιρεία να προχωρά με σταθερά βήματα στην υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού.
Διπλό άλμα σε τζίρο και κερδοφορία
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 59,1 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 7,9% σε σχέση με πέρυσι. Ο τομέας των εκδόσεων σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο 9,9% στα 19,1 εκατ. ευρώ, ενώ το broadcasting και η παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου αυξήθηκαν κατά 7%, αγγίζοντας τα 40 εκατ. ευρώ.
Η κερδοφορία παρουσίασε ακόμα πιο δυναμική εικόνα: τα EBITDA έφτασαν τα 17,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17%, ενώ σε επίπεδο λειτουργικών κερδών (EBIT) ο όμιλος πέρασε σε θετικό πρόσημο με 3,9 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 2,4 εκατ. ευρώ το 2024. Στην «τελική γραμμή», τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,2 εκατ. ευρώ, βελτιωμένα κατά 5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή της εικόνας έπαιξε ο εξορθολογισμός του κόστους προγράμματος του MEGA, που περιόρισε δραστικά τις αποσβέσεις άυλων στοιχείων και έδωσε «ανάσα» στα οικονομικά αποτελέσματα.
Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο και «μαξιλάρι» ρευστότητας
Η πρόσφατη εισαγωγή της Alter Ego Media στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενίσχυσε τη χρηματοοικονομική βάση του ομίλου. Στο τέλος Ιουνίου 2025 τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 119 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν σε 50,2 εκατ. ευρώ. Το ισχυρό αυτό «μαξιλάρι» επιτρέπει την απρόσκοπτη υλοποίηση επενδύσεων και νέων στρατηγικών κινήσεων, σε μια περίοδο όπου οι συγκεντρώσεις στον κλάδο των ΜΜΕ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Το βλέμμα στο β’ εξάμηνο και οι νέες εξαγορές
Η διοίκηση εκτιμά ότι το δεύτερο εξάμηνο θα είναι ακόμα ισχυρότερο, καθώς παραδοσιακά αποτελεί την πιο παραγωγική περίοδο. Παράλληλα, αναμένεται να ενσωματωθούν στα αποτελέσματα οι εξαγορές των Newsit ΕΠΕ και Tlife ΑΕ, που διευρύνουν το αποτύπωμα του ομίλου στον ψηφιακό χώρο και ενισχύουν το χαρτοφυλάκιο brands.
Ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Βρέντζος, δήλωσε ότι «η ισχυρή ανάπτυξη του εξαμήνου επιβεβαιώνει τον στρατηγικό σχεδιασμό και την εμπιστοσύνη της αγοράς», προσθέτοντας ότι η Alter Ego Media έχει πλέον όλα τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει στον δυναμικά εξελισσόμενο χώρο των Μέσων και της Ψυχαγωγίας.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.