F1: H κόρη του Mika Hakkinen στο ρόστερ οδηγών της McLaren – motorone.gr

Νέο Cupra Tindaya: Το αντίπαλο δέος της BMW iX3 παρουσιάστηκε στο Μόναχο - motorone.gr


H μόλις 14χρονη ετών Ella Hakkinen, κόρη του Φινλανδού Mika Hakkinen, δύο φορές Πρωταθλητή της Formula 1 με τη McLaren (το 1998 και το 1999), εντάχθηκε στο ρόστερ οδηγών της βρετανικής ομάδας.

Η McLaren θα παρατάξει του χρόνου δύο μονοθέσια στο γυναικείο Πρωτάθλημα F1 Academy. H 20χρονη Βρετανίδα Ella Lloyd, που στην πρώτη της σεζόν στην F1 Academy βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση της βαθμολογίας, θα συνεχίσει με τη McLaren.

Θα πλαισιωθεί από την 18χρονη συμπατριώτισσά της, Ella Stevens, η οποία ήταν φέτος στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Καρτ KZ2 και έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο τεστ πρωτοεμφανιζόμενων οδηγών της F1 Academy, στην πίστα της Navarra στην Ισπανία το Σεπτέμβριο. Αμφότερα τα μονοθέσια θα λειτουργεί η Rodin Motorsport.

]]>

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ella Stevens, Ella Lloyd, Ella Hakkinen (1)

Αν και η 14χρονη Ella Hakkinen δεν προβλέπεται να κάνει το ντεμπούτο της σε μονοθέσια πριν από το 2027, εντάσσεται στο πρόγραμμα νέων οδηγών της McLaren, για να ξεκινήσει μία διετή προετοιμασία για το βήμα από τα καρτ στα μονοθέσια.

Ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown, δήλωσε ότι «απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν για να αυξηθεί η εκπροσώπηση των γυναικών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό», αλλά ελπίζει ότι η δέσμευση της ομάδας «θα στείλει το μήνυμα σε όλες τις εξαιρετικά ταλαντούχες γυναίκες οδηγούς καρτ, οδηγούς, μηχανολόγους, μηχανικούς, ή που ασχολούνται με μάρκετινγκ και λογιστική, ότι ο αθλητισμός μας είναι ανοιχτός σε όλους».

Ella Stevens, Ella Lloyd, Ella Hakkinen (2)

Την περασμένη εβδομάδα, η Formula 1 ανακοίνωσε ότι και οι 10 ομάδες ανανέωσαν τη δέσμευσή τους να χορηγούν αυτοκίνητα και γυναίκες οδηγούς στην F1 Academy με μια «πολυετή» συμφωνία. Η Cadillac, η οποία θα εισέλθει στην Formula 1 το 2026, έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει στο grid της F1 Academy ως χορηγός το 2027.

Επί του παρόντος, η F1 Academy θέτει όριο δύο σεζόν για τις οδηγούς που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα το οποίο διεξάγεται με μονοθέσια προδιαγραφών Formula 4. Αλλά για να διευρύνει το grid, η F1 Academy θα αλλάξει τους κανονισμούς, έτσι ώστε από το 2027, οι γυναίκες οδηγοί που έχουν αγωνιστεί το 2025 και το 2026 θα έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν για τρίτη χρονιά.


Google News icon

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων