F1: O Isack Hadjar με τη Red Bull ταχύτερος στην πρώτη ημέρα δοκιμών για το 2026

Google News icon


O Isack Hadjar ήταν με τη Red Bull RB22 και την πρώτη μονάδα ισχύος της Red Bull Ford Powertrains ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη ημέρα δοκιμών της Formula 1 για το 2026 στην πίστα της Βαρκελώνης. Επτά ομάδες βρέθηκαν στην ισπανική πίστα για την πρώτη ημέρα, με κάθε ομάδα να έχει δικαίωμα να συμμετάσχει σε τρεις από τις πέντε ημέρες.

Όπως έχουμε αναφέρει, ο 21 ετών Γάλλος, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο πρωινό σκέλος και βελτίωσε την επίδοσή του κατά σχεδόν 0,7 δλ. το απόγευμα. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι η Red Bull έχει επιλέξει σχεδόν αποκλειστικά σετ της πιο μαλακής γόμας ελαστικών που είναι διαθέσιμη για το shakedown στην πίστα της Βαρκελώνης. Ωστόσο, η μονάδα ισχύος επέδειξε καλή αξιοπιστία, συμπληρώνοντας 107 γύρους.

Η ομάδα της Mercedes ήταν η μία από τις δύο ομάδες που άλλαξε οδηγούς κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τον George Russell να αναλαμβάνει τα καθήκοντα οδήγησης το απόγευμα, ενώ ο Andrea Kimi Antonelli είχε βρεθεί στο cockpit το πρωί.

]]>

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ…

pic.twitter.com/1V5xj8W7zK

— c (@cmedia1617) January 26, 2026

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα και συνεντεύξεις από την 1η ημέρα του shakedown της Βαρκελώνης

Ο Russell έγραψε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο με τη Mercedes W17, σταματώντας το χρονόμετρο περίπου 0,54 δλ. μακριά από την κορυφαία επίδοση. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Franco Colapinto με την Alpine, o οποίος είχε προκαλέσει και την πρώτη κόκκινη σημαία της ημέρας.

Ο ταχύτερος γύρος του Andrea Kimi Antonelli από το πρωί τον διατήρησε στην 4η θέση του τελικού πίνακα των χρόνων της ημέρας, εμπρός από τον πιο πολυάσχολο οδηγό στην πίστα, τον Esteban Ocon, που συμπλήρωσε 154 γύρους με τη Haas. Ακολούθησαν οι Liam Lawson (Racing Bulls), Valtteri Bottas (Cadillac) και Gabriel Bortoleto.

H Audi αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με το μονοθέσιο του Βραζιλιάνου της περίπου δυόμιση ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας και ενώ το εντόπισε το απόγευμα, δεν κατάφερε να επιστρέψει στην πίστα και έγραψε μόνο 27 γύρους.

Volume up! 🔊

Here’s a first look at Audi on track in Barcelona 👋#F1 pic.twitter.com/VVhJWvAAL9

— Formula 1 (@F1) January 26, 2026

Η Cadillac ήταν η άλλη ομάδα που άλλαξε οδηγούς σήμερα, με τον Sergio Perez να αναλαμβάνει το μονοθέσιο της αμερικανικής ομάδας που θα κάνει το ντεμπούτο της φέτος στη Formula 1, έχοντας ήδη προσλάβει έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2025 προσωπικό 520 ατόμων. Ωστόσο, ο Μεξικανός συμπλήρωσε μόλις 11 γύρους το απόγευμα, για να καταλήξει στην τελευταία θέση.

Παρότι στο πρωινό σκέλος υπήρχε η δυνατότητα αναμετάδοσης της ζωντανής χρονομέτρησης από τον server της πίστας, η FIA παρενέβη και σταμάτησε την παροχή δεδομένων για το απόγευμα.

Α/Α
Οδηγός
Ομάδα
Χρόνος
Διαφορά
Γύροι

1
Isack Hadjar
Red Bull
1:18.159

107

2
George Russell
Mercedes
1:18.696
+0.537
93

3
Franco Colapinto
Alpine
1:20.189
+2.030
60

4
Andrea Kimi Antonelli
Mercedes
1:20.700
+2.541
56

5
Esteban Ocon
Haas
1:21.301
+3.142
154

6
Liam Lawson
Racing Bulls
1:21.513
+3.354
88

7
Valtteri Bottas
Cadillac
1:24.561
+6.492
33

8
Gabriel Bortoleto
Audi
1:25.296
+7.137
27

9
Sergio Perez
Cadillac
1:25.974
+7.815
11

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων