F1: Ο Max Verstappen θα προσπαθήσει να «επιβιώσει» στο σπριντ του GP Κατάρ
Ο Max Verstappen θα εκκινήσει το σπριντ του Grand Prix Κατάρ από την 6η θέση, πίσω και από τον team-mate του στη Red Bull, Yuki Tsunoda, έπειτα από μία δύσκολη διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών για τον ίδιο. Στο προτελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της χρονιάς, ο Ολλανδός εξακολουθεί να κυνηγά τον τίτλο, όντας 24 βαθμούς μακριά από την κορυφή, αλλά αυτή η θέση δεν είναι καλή για τις ελπίδες του, καθώς χρειάζεται να βρίσκεται μπροστά από τους οδηγούς της McLaren.
Έπειτα από ένα δύσκολο FP1, στο οποίο ο Verstappen παραπονέθηκε για τα ελαστικά, το σύστημα διεύθυνσης, το κιβώτιο ταχυτήτων, τη ρύθμιση της ανάρτησης και το υβριδικό σύστημα, η Red Bull φαίνεται ότι ρίσκαρε υπερβολικά για τις κατατακτήριες δοκιμές του σπριντ. Αποφάσισε να ρυθμίσει το μονοθέσιο με πολύ μικρή απόσταση από το έδαφος και αυτό έγινε εμφανές από τον πρώτο γύρο του Verstappen, o οποίος άφηνε στην άσφαλτο μία κίτρινη γραμμή ρητίνης πίσω του, από τη σανίδα νομιμότητας του δαπέδου της RB21.
Αυτό οδήγησε σε έντονες αναπηδήσεις, οι οποίες έκαναν τον Verstappen να χάσει τον έλεγχο της Red Bull και να βγει στα χαλίκια της 4ης στροφής στην πρώτη του προσπάθεια στο τελικό σκέλος της διαδικασίας. Καθώς απαγορεύεται στις ομάδες να τροποποιήσουν το στήσιμο των μονοθεσίων τους για το σπριντ, ο Verstappen προβλέπει ένα δύσκολο σπριντ.
]]>
ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Ο Verstappen δήλωσε: «Ναι, δεν πήγε καλά από τον πρώτο γύρο. Απλά πολύ έντονες αναπηδήσεις και πολύ επιθετική υποστροφή που μετατρεπόταν σε υπερστροφή σε υψηλές ταχύτητες. Ναι, απλά είναι αυτό που δεν θέλεις για να πας γρήγορα. Έτσι, είσαι εγκλωβισμένος, και προσπαθήσαμε, φυσικά, να αλλάξουμε μερικά πράγματα στο τιμόνι, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ πραγματικά. Ναι, αυτό το έκανε αρκετά δύσκολο».
«Είναι σαφές ότι δεν λειτούργησε καλά στις κατατακτήριες δοκιμές, οπότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να κατανοήσουμε. Με αυτή την ισορροπία, τουλάχιστον αύριο το σπριντ, δεν θα είναι και πολύ διασκεδαστικό. Οπότε θα είναι περισσότερο θέμα να προσπαθήσουμε απλά να επιβιώσουμε, υποθέτω, και μετά θα κάνουμε κάποιες αλλαγές ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών» (του αγώνα).
Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, ισχυρίστηκε ότι τα προβλήματα αναπηδήσεων προέκυψαν μόνο με τα μαλακά ελαστικά στο SQ3, αλλά τόσο από τα σχόλια του Verstappen στον ασύρματο, που αναφέρθηκε στις αναπηδήσεις από το SQ2, καθώς και τα τηλεοπτικά πλάνα, τον διαψεύδουν.
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




