H F1 δεν πρόκειται να εφαρμόσει αλλαγές έπειτα από το GP Κίνας

F1 Oliver Bearman & Max Verstappen (Red Bull)


Η Formula 1 αποφάσισε να μην προβεί σε καμία σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς του 2026 τουλάχιστον έως το Grand Prix Μαϊάμι, αν και είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο να τροποποιήσει τα πράγματα αν έβλεπε ότι οι δύο πρώτες αγώνες της σεζόν δεν ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες.

Η FIA και η FOM είχαν προγραμματίσει μια συνάντηση ανασκόπησης μετά το GP Κίνας με τους επικεφαλής των ομάδων, προκειμένου να συζητήσουν τις πρώτες εντυπώσεις τους από τους νέους κανονισμούς και να εξετάσουν αν χρειάζονται άμεσες αλλαγές. Η συνάντηση οργανώθηκε έπειτα από ανησυχίες μετά τις δοκιμές προετοιμασίας ότι υπήρχε κίνδυνος οι κανονισμοί του 2026 να αποτύχουν και τα φετινά μονοθέσια να οδηγήσουν σε αγώνες με φτωχό θέαμα.

Αν και μετά το GP Αυστραλίας είχε σημειωθεί έντονη κριτική για τους κανονισμούς τόσο από τους οδηγούς όσο και από τους οπαδούς, υπήρχε πιο ενθαρρυντική εικόνα στην Κίνα. Η γενική άποψη στο paddock είναι ότι ορισμένα ζητήματα δεν χρειάζονται αντιμετώπιση, όπως οι κατατακτήριες δοκιμές και ορισμένα υπερβολικά περίπλοκα στοιχεία των κανονισμών, αλλά δεν αποτελούν αρκετά σοβαρό λόγο ανησυχίας ώστε να επιβάλουν βιαστικές αλλαγές.

]]>

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ…

Αντίθετα, θεωρείται ότι είναι καλύτερο να μην υπάρχει βιασύνη και να καταρτιστεί ένα πιο μελετημένο σχέδιο δράσης. Οι αγώνες στην Κίνα, τόσο ο σπριντ όσο και το κύριο Grand Prix, είχαν αρκετή δράση και η F1 διαβεβαιώθηκε ότι το θέαμα δεν ανταποκρίνεται στις καταστροφικές προβλέψεις του χειμώνα.

Η εικόνα στην Κίνα ήταν πολύ διαφορετική από αυτή στην Αυστραλία, όπου ο αγώνας διεξήχθη σε μία από τις πιο απαιτητικές ενεργειακά πίστες της χρονιάς. Η καλύτερη κατανόηση που θα προκύψει από τον τρίτο αγώνα στην Ιαπωνία, που θα δώσει μια καλύτερη εικόνα της πραγματικότητας όσον αφορά τα μονοθέσια του 2026.

Επιπλέον, η ακύρωση των Grand Prix Μπαχρέιν και Σαουδικής Αραβίας έχει ανοίξει ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο πριν από το Μαϊάμι, ώστε να αξιολογηθούν και να εφαρμοστούν οι σωστές αλλαγές.

M586510 F1 Grand Prix Of China

Το σχέδιο που επεξεργάζεται τώρα η F1 είναι να πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των επικεφαλής των ομάδων την επόμενη εβδομάδα, αλλά το επίκεντρο θα είναι πλέον μια συνάντηση του Τεχνικού Γκρουπ της F1, αποτελούμενο από τους τεχνικούς διευθυντές των ομάδων, η οποία έχει προγραμματιστεί για τη δεύτερη εβδομάδα μετά το GP Ιαπωνίας, προκειμένου να αξιολογηθούν σωστά οι κανονισμοί.

Έτσι, θα υπάρχει αρκετός χρόνος να εργαστούν σε τομείς που χρειάζονται βελτιώσεις, ώστε να εγκριθούν και να τεθούν σε ισχύ οι αναθεωρημένοι κανονισμοί, για να είναι έτοιμοι όταν η F1 αρχίσει να αγωνίζεται ξανά στις αρχές Μαΐου στο Μαϊάμι.


Google News icon

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων