Mercedes-Benz: 525.300 πωλήσεις οχημάτων το τρίτο τρίμηνο του 2025 – motorone.gr
Οι πωλήσεις του Ομίλου Mercedes-Benz κατά το τρίτο τρίμηνο έφτασαν τις 525.300 αυτοκίνητα και φορτηγά, επηρεασμένες κυρίως από το περιβάλλον της αγοράς στην Κίνα, ενώ οι πωλήσεις οχημάτων υψηλής κατηγορίας αυξήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και φορτηγών με μπαταρία αυξήθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση και κατά 22% σε τριμηνιαία βάση, χάρη στην κυκλοφορία της νέας CLA και στη βελτιωμένη διαθεσιμότητα των eVans.
Η ζήτηση των πελατών στις ΗΠΑ παρέμεινε πάνω από το επίπεδο του προηγούμενου έτους, με αποτέλεσμα οι παραδόσεις στους πελάτες να αυξηθούν κατά 6% από την αρχή του έτους (λιανικές πωλήσεις: 223.800 μονάδες).
]]>
ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Στην Κίνα οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13% σε ετήσια βάση και κατά 4% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2025.
Στην Ευρώπη οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 2%, με κινητήριο δύναμη τη Γερμανία (+3%), την Ισπανία (+5%) και την Πολωνία (+20%), καθώς και άλλες σημαντικές αγορές του κόσμου, όπως τα κράτη του Κόλπου (+33%), την Τουρκία (+15%) και τη Νότια Αμερική (+45%).
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) αυξήθηκαν κατά 22% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, χάρη στις πρώτες παραδόσεις της νέας CLA στην Ευρώπη. Οι πωλήσεις υβριδικών οχημάτων με δυνατότητα φόρτισης από το δίκτυο (Plug-In-Hybrid) αυξήθηκαν κατά 20% το τρίτο τρίμηνο, ωθώντας τις πωλήσεις xEV σε 96.300 μονάδες (+10%).
Οι πωλήσεις πολυτελών οχημάτων ακολούθησαν και αυτές ανοδική πορεία, σε ποσοστό 5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, φτάνοντας τις 67.800 μονάδες. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την αύξηση διαδραμάτισε η κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες αύξηση των πωλήσεων της S-Class, φτάνοντας τις 28.300 μονάδες.
Η ζήτηση των πελατών για οχήματα Mercedes-AMG και την G-Class παρέμεινε ισχυρή, με αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων κατά +6% και +31% αντίστοιχα.
Τέλος, η Mercedes-Benz Vans σημείωσε πωλήσεις 83.800 οχημάτων. Στην Ευρώπη, το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων αντιπροσώπευε το 14% των πωλήσεων Van κατά το τρίτο τρίμηνο του 2025.
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.