Mercedes-Benz GLA: Εντοπίστηκε σε δοκιμές η νέα αμιγώς ηλεκτρική έκδοση

Η Mercedes-Benz βάζει τις τελευταίες πινελιές σε μια νέα γενιά του μικρότερου SUV της, της GLA και o κατασκοπικός φακός του Auto Express απαθανάτισε το επερχόμενο μοντέλο σε κοινή θέα.
Αυτό το ολοκαίνουργιο μοντέλο θα αξιοποιεί τα ίδια μηχανικά μέρη – συμπεριλαμβανομένης της πρωτοποριακής πλατφόρμας MMA και των υπερ-αποδοτικών ηλεκτρικών ή υβριδικών κινητήρων – με τη νέα CLA. Η εμπορική της πορεία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
Παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο στις φωτογραφίες είναι καμουφλαρισμένο, μπορούμε να δούμε πολλές νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, εμπνευσμένες από την επερχόμενη GLC που θα αποκαλυφθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου τον Σεπτέμβριο.
]]>
ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μια μεγάλη φωτιζόμενη μάσκα και κομψά φωτιστικά σώματα που αναμειγνύονται με αυτή. Το πίσω μέρος θα διαθέτει έναν νέο, δραματικό σχεδιασμό, που πιθανότατα θα αποτελείται από δύο φωτιστικά σώματα, με τριπλά στοιχεία στο κέντρο κάθε μονάδας, τα οποία πιθανότατα θα ενώνονται με μια λεπτή φωτιζόμενη γραμμή.
Το μέγεθος του αμαξώματος, ωστόσο, δεν θα αυξηθεί πολύ, επειδή η νέα GLA θα είναι, στην πραγματικότητα, και ο «αντικαταστάτης» της A-Class – η οποία δεν θα παραμείνει στην γκάμα της Mercedes-Benz. Στο εσωτερικό, περιμένουμε να δούμε ένα παρόμοια γυαλιστερό μαύρο ταμπλό με την CLA, με την ίδια οθόνη αφής 14 ιντσών, καθώς και μια προαιρετική οθόνη για τον συνοδηγό και μια οθόνη 10 ιντσών για τον οδηγό.
Τα στοιχεία που θα αλλάξουν πραγματικά την GLA βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό κάτω από το καπό. Αυτό συμβαίνει επειδή η νέα GLA θα χρησιμοποιεί τη νέα αρχιτεκτονική MMA της Mercedes-Benz, η οποία αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής. Αυτή η πλατφόρμα διαθέτει αρχιτεκτονική 800V και μια μπαταρία 85 kWh, η οποία στην CLA 250+ μπορεί να διανύσει έως 792 χιλιόμετρα.
Για όσους δεν επιθυμούν αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, η νέα GLA θα διατίθεται επίσης με ένα τετρακύλινδρο υβριδικό σύστημα 1,5 λίτρων, το οποίο συνδυάζεται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Αργότερα θα προστεθεί και ένα plug-in υβριδικό σύνολο στην γκάμα, ώστε οι αγοραστές να έχουν μια ευρεία γκάμα επιλογών ανάλογα με τις περιστάσεις τους.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ AUTO EXPRESS
Απόδοση: Νίκος Ναούμ
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.