O Romain Grosjean θα επιστρέψει σε μονοθέσιο F1 της Haas – motorone.gr

O Romain Grosjean θα επιστρέψει σε μονοθέσιο F1 της Haas - motorone.gr


Ο Romain Grosjean θα οδηγήσει για πρώτη φορά ένα μονοθέσιο της Formula 1 μετά το δραματικό ατύχημα που είχε στο Grand Prix Μπαχρέιν το 2020. Ο Γάλλος οδηγός αγώνων, που συνέχισε την καριέρα του στο IndyCar, θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι μιας Haas του 2023 κατά τη διάρκεια δοκιμών στην πίστα του Mugello, στην Ιταλία, την Παρασκευή.

Η Haas του Grosjean είχε τυλιχθεί στις φλόγες όταν προσέκρουσε στις μπαριέρες με ορμή 67 G στον 1o γύρο του GP Μπαχρέιν το 2020, με αποτέλεσμα να υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα και στα δύο χέρια. Την Παρασκευή, θα επιστρέψει σε ένα μονοθέσιο της Formula 1 μετά από πρόσκληση της πρώην ομάδας του Haas, με την οποία αγωνίστηκε για πέντε σεζόν, μεταξύ 2016 και 2020.

F1 Romain Grosjean accident 2020 Bahrain GP (2)

” data-medium-file=”https://www.motorone.gr/wp-content/uploads/2025/09/F1-Romain-Grosjean-accident-2020-Bahrain-GP-2-300×169.jpg” data-large-file=”https://www.motorone.gr/wp-content/uploads/2025/09/F1-Romain-Grosjean-accident-2020-Bahrain-GP-2.jpg” width=”610″ height=”343″ align=”left” title=”F1 Romain Grosjean accident 2020 Bahrain GP (2)”>

Το τεστ με τη Haas θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια δοκιμών με παλαιότερα μονοθέσια (Testing of Previous Cars – TPC) που επιτρέπουν οι κανονισμοί της Formula 1. Ο Grosjean είχε συμμετάσχει στο μοναδικό αγώνα που έχει διοργανώσει η Formula 1 στο Mugello το 2020, όταν το πρόγραμμα αγώνων του Πρωταθλήματος είχε αλλάξει σημαντικά, λόγω της πανδημίας του Covid-19.


Google News icon

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων