Xiaomi SU7 Ultra έγινε παρανάλωμα φωτιάς – Οι προσπάθειες διάσωσης των περαστικών απέτυχαν [video]
Ένα σοκαριστικό τροχαίο λόγω υψηλής ταχύτητας με πρωταγωνιστή ένα ηλεκτρικό Xiaomi SU7 Ultra στη Λεωφόρο Tianfu, στο Τσενγκντού της δυτικής Κίνας, κατέληξε σε πύρινη κόλαση. Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα, δείχνουν το όχημα να τυλίγεται στις φλόγες, αμέσως μετά τη σύγκρουσή του σε διαχωριστική νησίδα, γύρω στις 3:16 τα ξημερώματα της 13ης Οκτωβρίου. Το περιστατικό έχει ανάψει συζήτηση σχετικά με την ασφάλεια των ηλεκτρικών οχημάτων και τις διαδικασίες διάσωσης σε τέτοια ατυχήματα.
Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν δραματικές στιγμές, με διερχόμενους οδηγούς να σταματούν επί τόπου, προσπαθώντας να βοηθήσουν. Οι προσπάθειες να σπάσουν τα πλαϊνά παράθυρα με αγκώνες και παπούτσια, κατέληξαν άκαρπες, καθώς το γυαλί παρέμενε άθικτο. Ένας πυροσβεστήρας στράφηκε προς το κάθισμα του οδηγού, όμως η φωτιά εξαπλωνόταν αστραπιαία και η θερμότητα ήταν αφόρητη, εμποδίζοντας οποιαδήποτε προσέγγιση.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν υποθέσεις, ότι οι πόρτες του οχήματος ήταν κλειδωμένες, κάτι που φέρεται να δυσκόλεψε τη διάσωση. Ωστόσο, καμία επίσημη επιβεβαίωση δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής. Το διαθέσιμο βίντεο, δείχνει ανθρώπους να προσπαθούν απεγνωσμένα να ανοίξουν τις πόρτες του Xiaomi SU7 χωρίς επιτυχία, ενισχύοντας αυτές τις εικασίες.
Οι τοπικές αρχές στο Τσενγκντού και η Xiaomi Auto, δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη επίσημη τοποθέτηση. Τα αίτια του δυστυχήματος, βρίσκονται υπό διερεύνηση και αναμένονται περαιτέρω πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές.
Την ώρα της δημοσίευσης, η μετοχή της Xiaomi είχε υποχωρήσει κατά 6,5%, υποδηλώνοντας τον άμεσο αντίκτυπο του περιστατικού στην αγορά.
Στα βίντεο φαίνεται πως υπήρχαν άτομα παγιδευμένα στο εσωτερικό, γεγονός που οδήγησε τους περαστικούς να επιχειρήσουν διάσωση. Η κατάσταση των επιβατών παραμένει άγνωστη. Υπενθυμίζεται ότι δεν πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό που αφορά όχημα Xiaomi: στα τέλη Μαρτίου, ένα Xiaomi SU7 σε αυτοκινητόδρομο, είχε εμπλακεί σε ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τρεις φοιτήτριες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νεότερα πρότυπα ασφαλείας της Κίνας σχετικά με τις λαβές των θυρών, βρίσκονται ήδη σε φάση δημόσιας διαβούλευσης και αναμένεται να εφαρμοστούν σύντομα.
Πηγή: carnewschina.com
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

