YangWang U9 Extreme: Έγινε και επίσημα το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο

Το YangWang U9 Track Edition το γνωρίσαμε τον Αύγουστο του 2025 ως το ταχύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο, φτάνοντας τα 472.41 χλμ./ώρα, στην πίστα δοκιμών ATP (Automotive Testing Papenburg) στη Γερμανία.
Αυτό όμως για την YangWang δεν ήταν αρκετό. Το U9 Track Edition (πλέον γνωστό ως U9 Xtreme ή U9X), κατάφερε στις 14 Σεπτεμβρίου 2025 να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητα παραγωγής – ανεξαρτήτως κινητήριου συνόλου και να γίνει και επίσημα το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.
Ο οδηγός του U9X ήταν ο Marc Basseng, Γερμανός στην καταγωγή, ειδικός σε πίστες και με μακρά πορεία στους αγώνες αυτοκινήτων. Κατάφερε να επιταχύνει το ηλεκτρικό μοντέλο έως τα 496,22 χλμ./ώρα, φτάνοντας, ουσιαστικά μια “ανάσα” πριν τα 500 χλμ./ώρα.
]]>
ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Αμέσως μετά την προσπάθεια ο Basseng δήλωσε: «Αυτό το ρεκόρ ήταν εφικτό μόνο επειδή το U9 Xtreme διαθέτει απλά απίστευτες επιδόσεις. Τεχνικά, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα, το αυτοκίνητο είναι αθόρυβο, δεν υπάρχουν μεταφορές φορτίου, και αυτό μου επιτρέπει να συγκεντρώνομαι ακόμα περισσότερο στην πίστα.»
Το μοντέλο βασίζεται στην νέα πλατφόρμα e4 και αξιοποιεί την τεχνική αρχιτεκτονική DiSus-X του βασικού YangWang U9. Είναι μάλιστα το πρώτο όχημα παραγωγής που υιοθετεί πλατφόρμα 1.200V, σε συνδυασμό με ένα σύστημα θερμικής διαχείρισης, βελτιστοποιημένο για ακραίες συνθήκες.
Κίνηση δίνουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να περιστρέφονται έως και 30.000 σ.α.λ.. Κάθε ένας από αυτούς αποδίδει 755 ίππους, ανεβάζοντας το σύνολο στους 3.018 ονομαστικούς ίππους.
Το YangWang U9 είναι το πρώτο κινεζικό μοντέλο που διαθέτει σασί κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, ωστόσο, εξαιτίας των μπαταριών, το βάρος του supercar προσεγγίζει τους 2,5 τόνους. Παρά το υψηλό βάρος της κατασκευής, η εταιρεία περηφανεύεται ότι η αναλογία ισχύος – βάρους είναι 1.217 ίπποι/τόνο.
Το U9 Xtreme είναι πλέον διαθέσιμο για πελάτες, σε περιορισμένη παραγωγή που δεν θα ξεπεράσει τις 30 μονάδες.
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.