Βρείτε τους καρχαρίες στο νέο Opel Astra
Σας προσκαλούμε σε μια ξεχωριστή εμπειρία: το παραδοσιακό “κυνήγι καρχαριών” της Opel. Οι μικροί αυτοί “θηρευτές” γοητεύουν τους φίλους της Μάρκας εδώ και δύο δεκαετίες, με την ομάδα σχεδιασμού στο Rüsselsheim να δημιουργεί συνεχώς νέες, ευρηματικές κρυψώνες – όπως συμβαίνει τώρα και στο νέο Opel Astra. Το best seller της compact κατηγορίας, που σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται στη Γερμανία, εμφανίζεται πιο σύγχρονο, πιο δυναμικό και πιο τολμηρό από ποτέ, κρύβοντας παράλληλα μικρές, ευχάριστες εκπλήξεις.
Το προηγμένο σύστημα φωτισμού Intelli-Lux HD, με περισσότερα από το 50.000 επιμέρους φωτιστικά στοιχεία, αποτελεί το επόμενο βήμα στην τεχνολογία φωτισμού. Παράλληλα, η βελτιωμένη αυτονομία του Astra Electric επιτρέπει διαδρομές έως 454 km με μία φόρτιση (WLTP1). Η ανανεωμένη σχεδίαση αναδεικνύεται από το πιο στενό Opel Vizor, ενώ για πρώτη φορά το Opel Compass και το έμβλημα του Κεραυνού “Blitz” φωτίζονται.

Κι όμως, ενώ το νέο Astra είναι συνολικά πιο “φωτεινό” από ποτέ, οι μικροί καρχαρίες προτιμούν να μένουν…κρυμμένοι. Θα τους βρείτε σε διακριτικά σημεία του εσωτερικού, ανάμεσα σε επιφάνειες κατασκευασμένες από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Η αναζήτησή τους μετατρέπεται έτσι σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για παρατηρητικούς οδηγούς και επιβάτες. Μια μικρή συμβουλή: αλλάξτε οπτική γωνία ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα και εξερευνήστε προσεκτικά τις λεπτομέρειες.

Η ιστορία των καρχαριών της Opel ξεκινά το 2004
Πώς όμως ξεκίνησε αυτή η ιδιαίτερη παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα; Η ιστορία μάς γυρίζει πίσω στο 2004. Ένα Κυριακάτικο απόγευμα, ο σχεδιαστής Dietmar Finger εργαζόταν στο σπίτι του πάνω σε ένα σκίτσο για το Corsa D. Καθώς σχεδίαζε το εξωτερικό του ντουλαπιού του συνοδηγού –ένα σημείο που συνήθως δεν είναι ορατό– ο γιος του, βλέποντας τα σχέδια, του πρότεινε αυθόρμητα: «Γιατί δεν σχεδιάζεις έναν καρχαρία;». «Γιατί όχι;» σκέφτηκε ο Finger και έδωσε στα “νεύρα” του ντουλαπιού σχήμα καρχαρία! Την επόμενη ημέρα παρουσίασε την ιδέα στον Niels Loeb, τον τότε υπεύθυνο σχεδιασμού του Corsa, ο οποίος την ενέκρινε με ενθουσιασμό. Έτσι, ο πρώτος “καρχαρίας” πέρασε στην παραγωγή, εγκαινιάζοντας μια μοναδική σχεδιαστική παράδοση για την Opel.

Στη συνέχεια, το Zafira ακολούθησε με τρεις κρυμμένους καρχαρίες στο εσωτερικό, ενώ η “παράδοση” επεκτάθηκε σε μοντέλα όπως το Opel ADAM και σε όλες τις νεότερες γενιές των Grandland, Frontera και Mokka. Το νέο Astra συνεχίζει αυτή τη δημιουργική “υπογραφή”, με μικροσκοπικoύς καρχαρίες κρυμμένους σε διάφορα σημεία.


Από το 2004 μέχρι σήμερα, οι σχεδιαστές ενσωματώνουν τουλάχιστον έναν καρχαρία σε κάθε νέο μοντέλο, κρατώντας τις τοποθεσίες τους μυστικές από όλους μέχρι την επίσημη παρουσίαση. Έτσι, η ανακάλυψή τους γίνεται μια ευχάριστη έκπληξη – ένα μικρό παιχνίδι εξερεύνησης.

Το “κυνήγι καρχαριών” θα συνεχιστεί στο νέο Opel Astra, που σύντομα θα βρίσκεται στις Εκθέσεις των Διανομέων του Επίσημου Δικτύου Opel, αλλά και σε κάθε μελλοντικό μοντέλο της Μάρκας. Ένα είναι βέβαιο: η αναζήτηση συνεχίζεται. Και η χαρά του να ανακαλύπτεις κάτι τόσο μικρό, αλλά τόσο ξεχωριστό, παραμένει αναλλοίωτη σε κάθε νέο Opel.
Πηγή: Δελτίο τύπου
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




