Δολοφονία Κερκ και πολιτική πόλωση: Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά επιρρίπτει ευθύνες στην αριστερά – FinanceNews.gr | Επενδυτής

Δολοφονία Κερκ και πολιτική πόλωση: Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά επιρρίπτει ευθύνες στην αριστερά – FinanceNews.gr
Η εκτέλεση του 31χρονου Αμερικανού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ πυροδοτεί ένταση διεθνώς, με ηγέτες της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς να καταγγέλλουν την «υποκίνηση μίσους από την Αριστερά» και να απαιτούν αναγνώριση του θανάτου του ως πολιτικής τραγωδίας.
ΗΠΑ: Πέθανε ο Τσάρλι Κερκ μετά την επίθεση με πυροβολισμούς (vids)
Από τη Βουδαπέστη στο Στρασβούργο, η δολοφονία του Κερκ ξεσήκωσε θύελλα δηλώσεων και συγκρούσεων, ενώ οι ΗΠΑ συνεχίζουν την αναζήτηση του δράστη.
Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, ανερχόμενου αστέρα του κινήματος MAGA στις ΗΠΑ, συγκλονίζει τη διεθνή σκηνή. Ο 31χρονος ακτιβιστής έπεσε νεκρός από σφαίρα ενώ μιλούσε σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Κοιλάδας της Γιούτα. Ακροδεξιοί ηγέτες σε όλη την Ευρώπη υποστηρίζουν πως ο θάνατός του είναι αποτέλεσμα της «βίαιης και δηλητηριώδους ρητορικής της Αριστεράς».
MAGA: «Ο μάρτυρας Τσάρλι Κερκ έπεσε υπερασπιζόμενος τις αξίες μας – Το Κίνημα δεν θα σταματήσει ποτέ»
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, κατηγόρησε την «προοδευτική-φιλελεύθερη Αριστερά» για την έξαρση της βίας, συνδέοντας τον θάνατο του Κερκ με επιθέσεις κατά Ευρωπαίων πολιτικών όπως οι Ρόμπερτ Φίτσο και Άντρεϊ Μπάμπις. «Πρέπει να σταματήσουμε το μίσος», δήλωσε, υπερτονίζοντας την ανάγκη να αναχαιτιστεί η «διχαστική Αριστερά».
Στο Παρίσι, ο Ζορντάν Μπαρντελά του Εθνικού Συναγερμού επέκρινε τη «μισαλλοδοξία της Αριστεράς» ως πηγή πολιτικής βίας, ενώ η Άλις Βάιντελ από το γερμανικό AfD χαρακτήρισε τον Κερκ «μαχητή της ελευθερίας του λόγου» που δολοφονήθηκε από έναν φανατικό εχθρό των δημοκρατικών αξιών.
Στην Ισπανία, ο Σαντιάγο Αμπασκάλ του Vox κατηγόρησε την Αριστερά ότι «δικαιολογεί τον θάνατο του Κερκ λόγω των ιδεών του», ενώ στην Ολλανδία, ο Γκεερτ Βίλντερς αναπαρήγαγε ανάρτηση του Κερκ, περιγράφοντας το Ισλάμ ως «το ξίφος που χρησιμοποιεί η Αριστερά για να σφάξει την Ευρώπη».
Ακόμη και στην Ιταλία, οι πιο συγκρατημένες δηλώσεις δεν απέφυγαν την ένταση. Η Τζόρτζια Μελόνι καταδίκασε το «αποτρόπαιο έγκλημα», ενώ ο Ματέο Σαλβίνι τόνισε πως ο Κερκ «δολοφονήθηκε επειδή υπερασπιζόταν τις ιδέες του».
Στο Στρασβούργο, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγινε πεδίο έντασης, όταν ακροδεξιοί ευρωβουλευτές διαμαρτυρήθηκαν για την απόρριψη του αιτήματος τήρησης ενός λεπτού σιγής για τον Κερκ, συγκρίνοντας τη στάση του Κοινοβουλίου με τη σιγή που τηρήθηκε το 2020 για τον Τζορτζ Φλόιντ.
Στις ΗΠΑ, οι αρχές συνεχίζουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, που παραμένει άγνωστος, ενώ τα κίνητρά του δεν έχουν διευκρινιστεί. Η δολοφονία του Κερκ έχει πυροδοτήσει διεθνή πολιτική αναταραχή, με την Ακροδεξιά να ζητά άμεση αναγνώριση της πράξης ως πολιτικής επίθεσης
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.