Εγκεφαλικά νεκρά τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν από τον ποταμό Άραχθο – Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς του 14χρονου που δωρίζουν τα όργανά του

Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος γύρος των εξετάσεων που έκαναν οι γιατροί
Αρνητική εξέλιξη έχει η υπόθεση των παιδιών που παρασύρθηκαν στον ποταμό Άραχθο. Ο δεύτερος κύκλος των εξετάσεων στα δύο παιδιά, ηλικίας 12 και 14 ετών για την εγκεφαλική λειτουργία τους «έσβησε» τις ελπίδες για ένα θαύμα.
Οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον εγκεφαλικό θάνατο των δύο φίλων και ήδη προχώρησαν στην ενημέρωση των οικογενειών τους για την τραγική εξέλιξη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Οι γονείς του 14χρονου, που ηρωικά έπεσε στα νερά του Άραχθου για να σώσει τον 12χρονο φίλο του, με μεγαλείο ψυχής και παρά τον ανείπωτο πόνο τους, ήδη συνέναισαν στη δωρεά οργάνων του, χαρίζοντας δώρα ζωής σε πέντε άλλα παιδιά.
Οι δύο φίλοι νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, όπου έδιναν μάχη να κρατηθούν στη ζωή, παρά τις δυσμενείς προγνώσεις, δεδομένου ότι ανασύρθηκαν μετά από πολλή ώρα από τα νερά του Άραχθου, χωρίς τις αισθήσεις τους και επανήλθαν στη ζωή μετά από προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου μεταφέρθηκαν.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.