F1: Η Cadillac προσέλαβε τον πρώην επικεφαλής κινητήρων της Audi
Σύμφωνα με αναφορά του γερμανικού Motorsport Magazin (που ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Red Bull), η Cadillac έκανε μία σημαντική πρόσληψη καθώς προετοιμάζεται να κατασκευάσει τη δική της μονάδα ισχύος για τη Formula 1 από το 2029 και έπειτα.
Η Cadillac θα κάνει το ντεμπούτο της στη Formula 1 του χρόνου και για τα πρώτα τρία χρόνια συμμετοχής της θα χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος και κιβώτια της Ferrari. Ωστόσο, η μητρική General Motors προετοιμάζει τμήμα κατασκευής μονάδων ισχύος, τους καρπούς του οποίου αναμένεται να δούμε από το 2029 και έπειτα.
Ο Adam Baker, ο οποίος εργαζόταν στην προετοιμασία του τμήματος μονάδων ισχύος της Audi από το 2021 έως τον περασμένο Μάιο, θα αναλάβει επικεφαλής λειτουργικό στέλεχος στο εργοστάσιο του τμήματος μονάδων ισχύος που προετοιμάζει η General Motors στο Concord του New Hampshire στις ΗΠΑ. O Baker αναμένεται να αναφέρεται στον διευθύνων σύμβουλο του τμήματος, Russ O’Blenes.
]]>
ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
O Baker ήταν ο άνθρωπος που ηγήθηκε του project της προετοιμασίας μονάδας ισχύος της Audi για τη Formula 1 για το επερχόμενο ντεμπούτο της στη Formula 1 του χρόνου. Ωστόσο, αφότου το project της Audi για την F1 ανέλαβε το Mattia Binotto, τον περασμένο Μάιο ανακοινώθηκε ότι ο Baker θα αποχωρούσε από την Audi.
Πριν από την Audi, ο γεννημένος στην Αυστραλία -το 1974- Baker (που έχει πολιτογραφηθεί ως Γερμανός από το 2018) είχε εργαστεί ως διευθυντής ασφαλείας στη FIA (2018-2021). O Baker ξεκίνησε την καριέρα του στην F1 το 2002 από την κατασκευάστρια κινητήρων Cosworth, για να περάσει το 2005 στο αντίστοιχο τμήμα της BMW. Όταν η BMW αποχώρησε από την F1 στο τέλος του 2009, ο Baker χρίστηκε επικεφαλής κινητήριου συνόλου για την ομάδα της BMW στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, για ένα χρόνο.
Στο τέλος του 2011 έγινε επικεφαλής εξέλιξης κινητήριου συνόλου του αγωνιστικού τμήματος της BMW. Στα μέσα του 2012 έγινε επικεφαλής μηχανολογίας πίστας και λειτουργιών, και από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2018 ήταν επικεφαλής αγώνων και δοκιμών στο αγωνιστικό τμήμα της BMW. Πρόκειται για άτομο με μεγάλη εμπειρία, που αποδεικνύει τη σοβαρότητα των προθέσεων της General Motors να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική μονάδα ισχύος με το σήμα της Cadillac.
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.