F1: O δισεκατομμυριούχος Steve Cohen ενδιαφέρεται για το 24% της Alpine
Το μερίδιο 24% που κατέχει η Otro Capital στην ομάδα της Alpine στη Formula 1 έχει γίνει περιζήτητο τον τελευταίο καιρό. Έπειτα από το ενδιαφέρον που έχει εκφράσει για αυτό ο Christian Horner, πρώην επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, καθώς και η ομάδα της Mercedes, τώρα, ένας καινούργιος «παίκτης» φαίνεται ότι εισέρχεται στην εικόνα.
Ο Αμερικανός Steve Cohen, ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ των New York Mets, με περιουσία που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 23 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρεται (σύμφωνα με το Planet F1) ότι ενδιαφέρεται και αυτός για το μερίδιο στη γαλλική ομάδα.
Ο Cohen ίδρυσε το 1992 την Capital Advisors, ένα σημαντικό hedge fund το οποίο διαχειριζόταν κεφάλαια άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προτού ομολογήσει την ενοχή του για κατηγορίες σχετικά με εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών το 2013. Κλήθηκε στη συνέχεια να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μετατράπηκε στην Point72 Asset Management.
]]>
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ…
Ο Cohen αγόρασε τους New York Nets το 2020 έναντι 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει επενδύσει αδρά στην ομάδα, της οποίας η σύνθεση παικτών είναι από τις πιο ακριβοπληρωμένες πλέον του Major League Baseball.
Συνεπώς, συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από τα μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, και φυσικά μπορεί να έχει μεγάλη εμπορική ισχύ σε θέματα χορηγιών. Αυτό μπορεί να ενισχύσει την προβολή της Alpine και να έχει θετικές επιπτώσεις για τη Formula 1 στο σύνολό της.
Αναφέρεται ότι ο Cohen έχει υποβάλει προσφορά άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων για τη μειοψηφική συμμετοχή της Otro. Η Otro Capital κατέχει το 24% της ομάδας Alpine F1, από το Δεκέμβριο του 2023, το οποίο απέκτησε έναντι 218 εκατομμυρίων δολαρίων, με ένα ρόστερ επιφανών επενδυτών όπως οι ηθοποιοί Ryan Reynolds και Michael B Jordan.
Η αξία της ομάδας της Alpine αυτή τη στιγμή εκτιμάται στην περιοχή των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το ενδιαφέρον της Mercedes προκάλεσε κάποιες ανησυχίες για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων.
Από την άλλη τον Christian Horner φαίνεται να υποστηρίζει η MSP Capital Partners, μέτοχος της McLaren μέχρι πρόσφατα. Παρά τις κακές εμφανίσεις της Alpine πέρυσι, o Όμιλος Renault ισχυρίζεται ότι παραμένει δεσμευμένος στη Formula 1 και ψάχνει για έναν πιο ενεργό επενδυτή από ό,τι έχει υπάρξει η Otro Capital, για να βοηθήσει την ομάδα να αναπτυχθεί.
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




