Lexus Sport Concept: Η πρώτη επίσημη εικόνα του αντικαταστάτη της LFA

Google News icon


Η Lexus αποκάλυψε το νέο «Sport Concept» – ή, όπως το αποκαλεί η ίδια: «ένα όραμα για ένα σπορ αυτοκίνητο νέας γενιάς».

Γνωρίζουμε πως η Toyota, η μητρική εταιρεία της Lexus, εργάζεται σκληρά για τη παρουσίαση του νέου της supercar, με στόχο να δούμε το τελικό προϊόν σε δρόμους και πίστες μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Το πρωτότυπο επομένως που παρουσιάστηκε στο φετινό Monterey Car Week μας δίνει την πρώτη επίσημη εικόνα του αντικαταστάτη της Lexus LFA.

]]>

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
 

 

 

Το ευρύ κοινό είδε για πρώτη φορά δύο καμουφλαρισμένα πρωτότυπα στο φετινό Goodwood Festival of Speed: ένα μεταμφιεσμένο πρωτότυπο αυτοκίνητο δρόμου και η αγωνιστική εκδοχή που θα τρέξει στην κατηγορία GT3. Φαίνεται πως οι αναλογίες τους ταιριάζουν με αυτές του Lexus Sport Concept.

Το αμάξωμα είναι χαμηλό, μακρύ και φαρδύ, δημιουργώντας ένα σπορ στήσιμο. Το μακρύ καπό τοποθετεί την καμπίνα προς τα πίσω και, σε συνδυασμό με τους φουσκωμένους θόλους, κλείνει το μάτι σε κλασικά μοντέλα της δεκαετίας του ’60 – όπως η Jaguar E-Type, η Ferrari 365 GTB4 και, φυσικά, το Toyota 2000GT.

Κοιτώντας πιο προσεκτικά τις λεπτομέρειες του νέου Sport Concept, διακρίνουμε ένα επιθετικό μπροστινό splitter, ένα σμιλευμένο καπό με αεραγωγούς για καλύτερη ψύξη του κινητήρα και εξαιρετικά λεπτά φωτιστικά σώματα, με πολύπλοκα γεωμετρικά μοτίβα. Οι τροχοί διαθέτουν τους δικούς τους αεραγωγούς, οι οποίοι κατευθύνουν τον αέρα στα φρένα, βοηθώντας στην ψύξη τους.

Στο πίσω μέρος υπάρχει μια ενεργή πίσω αεροτομή, σαν αυτή που είδαμε στην Lexus LFA. Η απουσία συστήματος εξάτμισης στο πίσω μέρος μας δείχνει ότι το πρωτότυπο πρόκειται για μια εξέλιξη του αμιγώς ηλεκτρικού Lexus Electrified Sport Concept.

Καθώς τα πρωτότυπα που εμφανίστηκαν στο Goodwood δεν ήταν αμιγώς ηλεκτρικά, υποθέτουμε ότι το μοντέλο παραγωγής – το οποίο για την ώρα παραμένει ανώνυμο – θα χρησιμοποιεί μάλλον έναν turbo V8, ο οποίος πιθανότατα θα έχει και μιας μορφής υβριδική υποβοήθηση, στις εκδόσεις για τον δρόμο. Η ισχύς και η ροπή του συνόλου δεν έχουν αποκαλυφθεί, όμως με δεδομένο ότι οι άμεσοι αντίπαλοι του μοντέλου αποδίδουν πάνω από 700 ίππους, είναι πολύ πιθανό και η Toyota να βρίσκεται σε αυτό το εύρος.

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων