O απολογισμός της M-Sport Ford έπειτα από ένα προκλητικό Ράλλυ Χιλής

Νέο Cupra Tindaya: Το αντίπαλο δέος της BMW iX3 παρουσιάστηκε στο Μόναχο - motorone.gr


Η M-Sport Ford World Rally Team ολοκλήρωσε την περιπέτειά της στη Νότια Αμερική με το Ράλλυ Χιλής του WRC, το οποίο αποτέλεσε ένα Σαββατοκύριακο με ανάμεικτα συναισθήματα για την ομάδα. Η δυνατή και σταθερή απόδοση του Gregoire Munster εξασφάλισε άλλη μια θέση στην πρώτη δεκάδα, ενώ το ντεμπούτο του Josh McErlean στη Χιλή διακόπηκε από τεχνικά προβλήματα το Σάββατο. Ο τοπικός ήρωας Alberto Heller απόλαυσε την ευκαιρία να αγωνιστεί μπροστά στους οπαδούς της πατρίδας του με ένα Ford Puma Rally1.

Στην υγρή και ομιχλώδη πρώτη ημέρα, και οι τρεις οδηγοί αντιμετώπισαν τις δύσκολες συνθήκες. Ο Gregoire Munster είχε ένα δυνατό ξεκίνημα, αντιμετωπίζοντας με επιδεξιότητα ένα πρόβλημα στην ΕΔ3, όταν έσπασε ο επιλογέας ταχυτήτων, και κατάφερε να συνεχίσει το απόγευμα διατηρώντας δυνατό ρυθμό έναντι των αντιπάλων του. Μια σταθερή πορεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έφερε τον Munster και τον συνοδηγό του, Louis Louka, στην 7η θέση της γενικής κατάταξης στο τέλος της ημέρας.

]]>

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
 

 

Το έτερο πλήρωμα της M-Sport Ford Rally Team, αποτελούμενο από τους Josh McErlean και Eoin Treacy, έκανε το ντεμπούτο του στο Ράλλυ Χιλής, και είχε ένα πρόωρο ατύχημα όταν βγήκαν εκτός δρόμου με υψηλή ταχύτητα, 2 χλμ. μετά την έναρξη της πρώτης ειδικής διαδρομής, χάνοντας τον εμπρός προφυλακτήρα και ολόκληρο το αεροδυναμικό πακέτο. Παρά την αναποδιά, ο McErlean είχε εντυπωσιακή απόδοση κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης Παρασκευής, βρισκόμενος άνετα στην πρώτη δεκάδα, πριν από ένα κλατάρισμα ελαστικού στην τελική ειδική διαδρομή της ημέρας τον ρίξει στη 10η θέση.

Ο τοπικός ήρωας Alberto Heller απόλαυσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην πατρίδα του, εντυπωσιάζοντας με ανταγωνιστικούς χρόνους καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής και ολοκληρώνοντας την ημέρα στη 12η θέση της γενικής κατάταξης.

Το Σάββατο έφερε λασπωμένες και επικίνδυνες συνθήκες και μαζί τους, δράμα για τα πληρώματα της M-Sport. Λιγότερο από 5 χλμ. μετά την έναρξη της ΕΔ7, ο McErlean αναγκάστηκε να σταματήσει λόγω προβλήματος στην αντλία καυσίμου, το οποίο δεν του επέτρεψε να συνεχίσει, παρά τις προσπάθειες επισκευής του στο δρόμο.

Joshua Mcerlean

Ο Heller αντιμετώπισε πρόβλημα με έναν αισθητήρα στην ίδια ειδική διαδρομή και παρότι ο ίδιος και ο συνοδηγός του, Luis Allende, εργάστηκαν σκληρά για να πραγματοποιήσουν επισκευές, τελικά αναγκάστηκαν και αυτοί να εγκαταλείψουν για την ημέρα.

Alberto Heller

Αφήνοντας τον Munster μόνο του να υπερασπιστεί τα χρώματα της M-Sport, ο Λουξεμβουργιανός οδήγησε με μετρημένη και σταθερή απόδοση. Προσαρμοζόμενος στις μεταβαλλόμενες συνθήκες πρόσφυσης, ο Munster πίεσε σκληρά για να υπερασπιστεί τη θέση του έναντι του Katsuta καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μια αργή απώλεια πίεσης ελαστικού στο απόγευμα έθεσε σε κίνδυνο τη στρατηγική του όσον αφορά τα διαθέσιμα ελαστικά, κοστίζοντας μια θέση, αλλά ολοκλήρωσε την ημέρα στην 8η θέση της γενικής κατάταξης.

Στις τελικές ειδικές διαδρομές της Κυριακής, ο Munster συνέχισε με γρήγορο ρυθμό, σημειώνοντας ανταγωνιστικούς χρόνους και φέρνοντας το Ford Puma Rally1 με ασφάλεια στο τερματισμό, εξασφαλίζοντας την 8η θέση στη γενική κατάταξη. Οι McErlean και Heller επέστρεψαν στη δράση την Κυριακή, με τον Ιρλανδό να αποκτά περαιτέρω πολύτιμη εμπειρία στις ειδικές διαδρομές της Χιλής, ενώ ο Heller μπόρεσε να απολαύσει τις ειδικές διαδρομές της τελικής ημέρας με το Ford Puma Rally1 στους δρόμους της πατρίδας του και μπροστά στους οπαδούς του.

Μια τελική προσπάθεια στην Power Stage είδε τον Munster να περνά τη γραμμή τερματισμού μόλις 4,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον ταχύτερο χρόνο, εξασφαλίζοντας την 8η θέση στη γενική κατάταξη. Ο McErlean και ο Heller τερμάτισαν χωρίς προβλήματα, ακριβώς πίσω από τον team-mate τους στους χρόνους της Power Stage, καταλαμβάνοντας την 37η και 38η θέση στη γενική κατάταξη, αντίστοιχα.

Με το Ράλλυ Χιλής να κλείνει την αυλαία δύο διοργανώσεων στη Νότια Αμερική, η M-Sport Ford World Rally Team επιστρέφει τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ανασυνταχθεί και να προετοιμαστεί για το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης τον Οκτώβριο.


Google News icon

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων